Carla Mare: “vreau să rămân mereu în memoria copiilor” Invatamant
  • admin
  • 0 comentarii
  • 231 Vizualizări

Carla Mare: “vreau să rămân mereu în memoria copiilor”

Carla Mare este profesor pentru învăţământul primar la Gimnaziul “Al. Ioan Cuza” din Târgu-Mureş. A fost ghidată pe acest drum de mama ei, al cărui sfat a fost urmat şi de sora ei, Alexandra. Îi sunt foarte dragi copiii de care se ocupă şi îşi doreşte să rămână pururi în memoria şi în sufletul lor.

Reporter: De cât timp lucraţi în învăţământ?

Carla Mare: Am debutat ca şi educatoare la Grădiniţa cu Program Prelungit “Dumbrava Minunată” din Târgu-Mureş în anul 2009, unde am lucrat timp de doi ani. În acest an, sunt învăţătoare la clasa pregătitoare, aflându-mă în cel de-al patrulea an de învăţământ.

Rep.: Cum a fost  trecerea la clasa pregătitoare?

C.M.: Foarte interesantă şi nu a fost grea, deoarece unele lucruri se aseamănă cu ceea ce făceam şi la grădiniţă. Au fost şi lucruri noi dar majoritatea îmi erau familiare. Copiii s-au adaptat foarte uşor, au fost foarte entuziasmaţi şi nu a plâns niciunul. În continuare, împărtăşesc acelaşi entuziasm, vor să fie responsabili, le place să primească sarcini. Iar din partea părinţilor, am avut numai aprecieri pozitive.

Rep.: Copiii preferă o activitate, în mod deosebit?

C.M.: Da, mă întreabă mereu când anume ne jucăm. Eu încerc să îmbin activităţile cu jocul iar pe copii trebuie să îi faci să se implice, altfel se plictisesc. Le place să cânte, să danseze şi sunt încântaţi de tot ceea ce ţine de mişcare.

Rep.: Ce nemulţumiri aveţi?

C.M.: Dacă ni s-ar oferi mai mult material didactic, am putea lucra foarte, foarte bine.

Rep.: Ce v-a atras la această meserie?

C.M.: Mama mea şi-a dorit să devină profesoară şi ea m-a îndrumat spre această meserie, eu şi sora mea activând în acelaşi domeniu. Este o meserie frumoasă şi este minunat să vezi cum copiii zâmbesc. Atunci când nu am o zi foarte bună, copiii reuşesc să îmi facă ziua mai frumoasă. Îmi place ceea ce fac şi nu vreau ca cei mici să mă uite. Vreau să rămân mereu în memoria copiilor. Poate pentru că şi eu îmi amintesc cu drag de învăţătoarea mea…

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE