EXCLUSIV FOTO: Secretele lui Bebe, magicianul coafurilor Monden
  • alex.toth
  • 0 comentarii
  • 1272 Vizualizări

EXCLUSIV FOTO: Secretele lui Bebe, magicianul coafurilor

Cotat drept unul dintre cei mai valoroși hair-styliști din județul Mureș, Liviu Veja sau mai simplu Bebe, cum îi spun mai toți clienții, a fost de acord să ne dezvăluie o parte din secretele frumoasei sale meserii, pe care a transfirmat-o în artă. Să-l cunoaștem mai bine pe Bebe!

Reporter: De când eşti hair-stylist şi de ce ţi-ai ales această meserie?

Bebe: Totul a început la sfârșitul anului 2004. După terminarea liceului m-am înscris la Facultatea de Litere și în același timp am început și cursul de coafor. Ideea de hair-stylist o aveam de mai mult timp, cred că de la tatăl meu am moștenit-o deoarece el obișnuia să ne tundă în famile. Și cum niciodată nu am fost mulțumit, nu de ceea ce făcea el cu părul nostru ci de ceilalți coafori, și mai ales că eu aveam o problemă cu părul prietenelor din copilărie, am început să învăț și eu să tund pe capul lor și al altora. Îmi plăcea să mă joc cu părul și să fac tot felul de chestii cu el și să arate bine, nu contează că era cap de păpușă sau de ființă. Făceam ce făceam și mă preocupam de părul tuturor la școală, pe strada unde ne jucam sau acasă la prieteni. Atunci părea un vis care nu credeam că o să se concretizeze vreodată… Nu vedeam luminiţa de la capăt… dar nici acum nu o văd… Şi totuşi, au trecut opt ani de atunci, perioadă în care am învăţat multe nu doar în meseria de coafor ci şi în viaţa de zi cu zi. Eu tind să cred că meseria m-a ales pe mine şi nu eu pe ea… cred că mai multe forţe s-au zbătut pentru mine să ajung aici unde sunt, pe un piedestal de pe care foarte uşor poţi să aluneci!

Reporter: Ai o experienţă vastă în ciuda tinereţii tale. Pe unde te-ai perfecţionat?

Bebe: În fiecare an trebuie să te antrenezi la studiouri naţionale sau internaţionale de coafură pentru a putea face faţă concurenţei in domeniu, de a aduce noutăţi clientelor tale, de a le oferi întotdeauna ceva nou, oricât de mărunt ar fi acel detaliu, altfel rişti să pierzi cliente, să te deprofesionalizezi şi să nu mai fii la curent cu lumea fashion din care face parte şi hair-styling-ul. Eu mă consider o persoană modestă, nu mă prea laud de obicei dar am fost şi eu la seminarii şi cursuri de perfecţionare în România dar şi la Roma, Munchen, Londra, unde am putut vedea şi învăţa din modul lor de a lucra cu părul şi desigur am pus în aplicare şi la noi.

Reporter: Ce calităţi trebuie să aibă un hairstylist foarte bun?

Bebe: Nu ştiu sigur ce calităţi ar trebui să aiba un coafor foarte bun, dar se pare că ar trebui să le întrebăm pe clientele mele ce calităţi am şi poate ca aşa ne-am da seama mai uşor J. Eu cred că în primul rând trebuie ca fiecare coafor să aibă încredere în el să fie foarte sigur pe cunoştinţele sale. Apoi trebuie să ştie să întâmpine o clientă, cu zâmbetul pe buze neaparat, să o facă să se simtă confortabil în scaunul de coafor şi nu să stea stresată, să înţeleagă ce doreşte şi să primească chiar mai mult decât âşi imaginează că se poate realiza… Daca stau să mă gândesc sunt foarte multe calităţi care ar trebui să le aibă un coafor: să fie calm, explicit, cu simţ de responsabilitate, înarmat cu răbdare, creativ, vesel şi multe altele.

Reporter: Cum e să intri zilnic în contact cu multe femei care îşi pun speranţa în tine că le vei face să arate şi mai frumoase?

Bebe: E o chestie foarte faină când te gândeşti că tu eşti un meşter, aşa ca un fel de magician chiar – unele cliente chiar asta îşi imaginează – care creează cu propriile mâini ceva care face o persoană să se simtă mai bine, să-i schimbe starea de spirit, să se simtă mai tânăra, mai diferită, mai fericită. Să poţi face o persoană să se simtă bine în propria ei piele, cu o coafură care să-i vină perfect, care să o definească, să o pună în evidenţă chiar, depinde de caz. Sentimentul e unul care chiar nu ţi-l poţi imagina doar dacă îl trăieşti pe propria ta piele.

Reporter: Cât de importantă e pentru tine munca pe care o faci? Îţi rămâne timp şi pentru hobby-uri?

Bebe: Pot spune că nu am crezut că poate deveni o chestie cu implicare atât de profundă. Asta înseamnă că dacă vrei să faci ceva care să iasă aşa cum trebuie, ai nevoie de multe. Analizezi toate aspectele care te duc la reuşită şi îţi dai seama că eşti implicat profund şi că trebuie să iasă bine şi faci totul pentru ca acea clientă să fie mulţumită şi să poată fi mândră de tine şi implicit tu ca şi stilist. Tot timpul am încercat să-mi fac timp pentru mai multe lucruri şi încă mă zbat cu aspectul acesta, deoarece e greu să faci mai multe lucruri foarte bine. Din acest motiv, hobby-uri nu pot fi prea multe… Cred că şi coafura a devenit un hobby şi nu prea seamăna a meserie… pentru mine cel puţin…

Reporter: Care e, după părerea ta, definiţia unei femei frumoase?

Bebe: Eu cred că toate femeile sunt frumoase mai mult sau mai puţin doar că nu se prea aranjează fie din lipsă de timp, din comoditate sau nu îşi permit, scuză cu care nu prea sunt de acord… Sau nu au educaţia necesară pentru a face asta… Toţi ştim că frumuseţea vine din interior aşa că dacă ne spălăm pe cap şi avem o tunsoare care ne avantajează sau avem părul aranjat într-un mod care dă bine personalităţii şi avem şi atitudinea necesară, putem fi cât de frumoşi vrem! De exemplu, sunt foarte multe femei frumoase dar care nu prea au atitudine… Frumuseţea e relativa dar şi trecatoare… aşa că ne rămâne doar atitudinea… De păr ma ocup eu…

Reporter: Ce părere ai, poate fi o femeie frumoasă dacă nu merge la coafor şi saloane de înfrumuseţare?

Bebe: Da şi nu. Cred că poate fi frumoasă, dar nu pentru foarte mult timp dacă spun da… de tuns trebuie să se tundă măcar o dată sau de două ori pe an cel puţin… acum depinde şi de ce fel de coafură poartă… părul despletit, prins în coadă… Apoi mai are nevoie de o cosmetică facială sau corporală, care se poate face şi acasă desigur dar nu iese ca la un salon unde existăm noi, profesioniştii… Şi… nu… nu cred până la urmă ca poţi fi îndeajuns de frumoasă pentru mult timp fără ajutorul unor oameni calificaţi în arta înfrumuseţării!

Reporter: Care e cea mai mare satisfacţie profesională pe care ai trăit-o în cariera ta?

Bebe: Cred că sunt mai multe satisfacţii: prima e cea de zi cu zi când fiecare clientă care iese din mâinile mele e mulţumită de servicii, apoi următoarele sunt cele de la concursurile la care am participat şi la care am câştigat aprecierea juriului şi a celorlalţi coafori din ţară şi străinătate… şi premiile pe care le-am câştigat de-a lungul anilor… Şi dacă e să spun, satisfacţia cea mai mare a fost când am câştigat premiul întâi la concursul Wella Award Păr Lung. A fost ceva de necrezut…

Reporter: Colaborezi şi la evenimente naţionale?

Bebe: Da, colaborez şi la evenimente naţionale şi photo-shooting-uri, am lucrat şi la Fashion TV şi multe altele pe viitor, sper la cât mai multe.

[zizigallery id=468]

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

  • Bebe te felicit din inima! Ma bucur nespus ca talentul tau, care l-am descoperit inca din clasa de liceu cand tundeai colegele, a fost decoperit de atata lume! Sunt mandra de tine! Felicitari!

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE