EXCLUSIV: Criză acută de juriști la Aeroportul „Transilvania” Business
  • alex.toth
  • 0 comentarii
  • 55 Vizualizări

EXCLUSIV: Criză acută de juriști la Aeroportul „Transilvania”

Conducerea Aeroportului Internațional „Transilvania” Târgu-Mureș a demarat procedurile necesare pentru achiziționarea unor servicii juridice pentru consultanță și reprezentare, cu respectarea prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 26/2012 privind unele măsuri de reducere a cheltuielilor publice și întărirea disciplinei financiare și de modificare și completare a unor acte normative.

Un singur consilier juridic

Propunerea a fost făcută de Peti Andras, vicepreședintele Consiliului de Administrație al Aeroportului Internațional „Transilvania”, iar decizia va fi luată joi, 31 ianuarie, în cadrul unei ședințe ordinare a Consiliului Județean Mureș. „Având în vedere faptul că în cadrul regiei la momentul de față este angajată o singură persoană în funcția de consilier juridic, cu sarcini multiple însă fără atribuțiuni de reprezentare a regiei, considerăm imperios necesar aprobarea achiziționării de servicii juridice pentru consultanță și reprezentare. Considerăm necesar aprobarea acestei achiziții deoarece litigiile aflate pe rol sunt foarte complexe și de natură diferite iar asigurarea reprezentării intereselor regiei constituie o prioritate pentru conducerea regiei”, a precizat Peti Andras, într-o adresă remisă către conducerea Consiliului Județean Mureș.

Soluția: asistența juridică externalizată

Președintele Consiliului Județean Mureș, Ciprian Dobre, este de părere că în cazul litigiilor în care Rregia a fost parte până în prezent, experienţa prestatorilor de servicii de asistență juridică externalizate a fost determinantă în asistarea, reprezentarea şi succesul obţinut de regie în aceste cazuri. “Dintr-o perspectivă strict economică, în cazul litigiilor derivând din executarea contractelor comerciale, cheltuielile cu serviciile juridice au fost oricum recuperate de către Regia Autonomă Aeroportul “Transilvania” Târgu-Mureş prin câştigarea proceselor”, a subliniat Ciprian Dobre în expunerea de motive.

Litigii numeroase și de natură diferită

Potrivit acestuia, Aeroportul Internațional “Transilvania” Târgu-Mureş este parte în cadrul unor litigii în care terţe persoane au formulat diverse revendicări asupra bunurilor date în administrarea regiei, acţiuni care sunt pe rol şi în prezent şi unde apărarea intereselor regiei la un nivel înalt de expertiză este imperios necesară. “Din experienţa de până acum, serviciile de asistenţă juridică externalizate la care regia a fost nevoită să apeleze în decursul anilor şi-au demonstrat certa utilitate şi necesitate. Litigiile aflate pe rol în care Regia Autonomă Aeroportul “Transilvania” Târgu-Mureş este parte sunt numeroase, complexe şi de natură diferite, iar activitatea juridică regiei este asigurată în momentul de faţă de un singur jurist, având atribuţii multiple, fără însă a avea atribuţii de reprezentare în justiţie, prevăzute în fişa postului şi nici experienţa profesională necesară atribuirii unor astfel de competenţe”, a arătat Ciprian Dobre.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE