FOTO: Examenele Cambridge, tot mai aproape de Târgu-Mureş Invatamant
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 605 Vizualizări

FOTO: Examenele Cambridge, tot mai aproape de Târgu-Mureş

Cambridge English Assesment, Eurolingva Examinations Center  în colaborare cu Colegiul Naţional “Al. Papiu Ilarian” din Târgu-Mureş şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş a organizat luni, 20 ianuarie, o sesiune de training în vederea promovării examenelor Cambridge destinat atât elevilor cât şi profesorilor.

Evenimentul a fost găzduit de Sala Festivă a Colegiului Naţional “Al. Papiu Ilarian”, unde peste 100 de profesori de limba engleză din judeţ au fost informaţi cu privire la examenele Cambridge. În cadrul evenimentului a avea loc şi un seminar destinat elevilor cu titlul „Taming the FCE and CAE Cambridge Speaking Exams”  susţinut de către Elena Tănase, Cambridge English Speaking Team Leader. “Elevii au avut oportunitatea să cunoască un examinator Cambridge, care le-a împărtăşit din secretele obţinerii unui scor foarte bun la examenul de Speak English din cadrul examenelor Cambridge”, a declarat Ioana Pantor, Eurolingva Centre Exams Manager.

Târgu-Mureş, pe harta Cambridge

În deschiderea seminarului, Cristina Someşan, directorul Colegiului Naţional “Al. Papiu Ilarian” a salutat prezenţa oaspeţilor Cambridge English Assesment şi Eurolingva Examinations Center, salutând totodată posibilitatea ca Târgu-Mureş să fie gazda examenelor Cambridge, aspect menţionat şi de către Lucia Luca, inspector şcolar pentru limbi străine din cadrul IŞJ Mureş. “Mă bucur că suntem gazdele unui asemenea eveniment, în sfârşit se pune pe harta Cambridge-ului Târgu-Mureşul şi şcoala noastră. Acest lucru se datorează eforturilor profesorilor de engleză şi cu contribuţia profesorilor de engleză de la “Papiu”, a spus Cristina Someşan.

Cambridge, un secol de examene de limbă

Printre oaspeţii de seamă ai seminarului a fost şi Bob Obee, fost director de Studii la British Council Teaching Centres în Atena şi Kuala Lumpur, în prezent  Professional Support Leader pentru Speaking Tests în sud-estul Europei şi consultant pentru curriculum în proiecte lingvistice internaţionale pentru Cambridge English Language Assesment. “Universitatea din Cambridge are o vechime de 800 de ani, iar partea de examinări la limba engleză s-a concretizat în urmă cu 100 de ani. În 2013 a avut loc centenarul Universităţii din Cambridge pe partea de examene de limbă pentru vorbitorii nenativi. Este un mare privilegiu pentru mine să fiu prezent la Târgu-Mureş, pentru prima dată în viaţa mea. Examenele Cambridge sunt foarte importante, acum ele vin foarte puternic pe computer, acesta este de fapt viitorul, progresul. Se trece de la varianta clasică pe hârtie treptat spre varianta pe computer”, a precizat Bob Obee.

“Dorim să organizăm examenele aici”

Seminarul vine să pună bazele colaborării dintre Colegiul “Papiu”, Cambridge English Assesment şi Eurolingva Examinations Center, astfel ca examenele Cambridge să fie găzduite la Târgu-Mureş încă din acest an. “Sperăm ca în martie şi iunie să avem deja primele sesiuni, depinde foarte mult şi de deschiderea profesorilor, a părinţilor şi nu în ultimul rând a elevilor, să fie foarte deschişi şi să-şi dorească acest lucru. Noi, cei de la Eurolingva am venit tocmai cu această nou provocare a examenelor pe computer pentru care am primit un feedback pozitiv de la toţi cei care au susţinut acest examen. Elevii sunt foarte încântaţi, profesorii sunt un pic mai reticienţi, fapt pentru care am simţit nevoia să ne adresăm profesorilor. Sperăm ca pe viitor examenele pe computer să prindă din ce în ce mai mult. Ceea ce noi ne-am propus este să venim cu preţuri mai mici, să oferim tehnologie modernă, să venim noi cu laptopuri, avem specialişti IT care se pot ocupa de probleme legate de internet sau de alte probleme ce ar putea să apară în timpul examenului pe computer”, a spus Ioana Pantor.

Foto : Miruna Obraz

[zizigallery id=1059]

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE