Zilele Unirea, argument pentru tradiţie şi valoare Invatamant
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 56 Vizualizări

Zilele Unirea, argument pentru tradiţie şi valoare

Colegiul Naţional “Unirea” din Târgu-Mureş organizează în perioada 22-24 ianuarie tradiţionala manifestare “Zilele Colegiului”, care va culmina cu un spectacol festiv intitulat “Argument pentru Unirea”, care va fi găzduit de Teatrul Naţional din Târgu-Mureş.

Rezultate valoroase

Chiar dacă programul Zilelor Colegiului a fost redus la trei zile, profesorii şi elevii vor fi protagonişti a numeroase activităţi, fiecare catedră în parte contribuind la programul dedicate sărbătorii tradiţionale a şcolii. “Dorim să atragem atenţia asupra faptului că în continuare muncim, că existăm şi că rezultatele pe care le-am atins şi de acum încolo vor fi la fel de valoroase şi la standarde foarte înalte. Este un program ceva mai scurt decât în alţi ani, e vorba practic de trei zile, tocmai în ideea în care nu dorim să afectăm activitatea didactică. Sunt activităţi în cadrul acestor zile propuse de către profesori. Aceasta este şi procedura, profesorii şi elevii vin cu propuneri de activităţi în această perioadă, cu altceva decât ce se întâmplă într-o zi normală de şcoală. Vom avea un program scurt tocmai în ideea aceasta ca, colegii şi elevii să poată participa la cât mai multe activităţi care se derulează în şcoală. Am avut deja două evenimente încluse în cadrul Zilelor Unirea, concursul de matematică „Simon Petru” care a ajuns la ediţia a XIV-a, premierea câştigătorilor va avea loc joi, 23 ianuarie, ora 12.00. Tot în acest spirit a avut loc şi sărbătoarea lui Eminescu prin  tradiţionalul concurs „Cuvinte ce exprimă adevărul”, aflat de asemenea la ediţia a XIV-a, a cărui premiere a avut deja loc dar intră sub aripa acestor evenimente dedicate Zilelor Unirea”, a precizat Teodora Boar, directoarea Colegiului Naţional “Unirea”.

Spectacol festiv la Naţional

Momentul culminant al manifestării va fi spectacolul festiv de luni, 27 ianuarie, intitulat “Argument pentru Unirea”, în cadrul căruia vor fi premiaţi cei mai merituoşi elevi ai colegiului. “Este un argument adus pentru şcoală, pentru educaţie. Trăind într-o nebunie şi într-o învălmăşeală de lucruri care se întâmplă în jurul nostru, şcoala cred că trebuie să se redefinească, să-şi regăsească locul. Atunci o colaborare profesor-elev vine tocmai în această idee. Vom realiza în cadrul acestui moment festiv premierea elevilor foarte valoroşi. Este binecunoscută tradiţia noastră de a acorda premii de excelenţă elevilor care au rezultate academice, cultural artistice, sportive, participanţilor la olimpiadele naţionale şi premiile pentru loialitate şi voluntariat. Sunt cele patru secţiuni care vor fi premiate şi în acest an şcolar ţn cadrul momentului festiv de la Teatrul Naţional”, a menţionat Teodora Boar.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE