Meci important pentru BC Mureş la Mediaş BC Mures
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 57 Vizualizări

Meci important pentru BC Mureş la Mediaş

Etapa a doua a returului Ligii Naţionale de Baschet Masculin  programează sâmbătă, 25 ianuarie, de la ora 20.00, partida dintre Gaz Metan Mediaş şi BC Mureş Târgu-Mureş. Este una dintre partidele care trezeau de fiecare dată mult interes, în special în rândul suporterilor, rivalitatea dintre cele două formaţii fiind ridicată deseori peste miza partidelor. În ediţiile precedente aceasta a ajuns în atenţie şi prin prisma rezultatelor celor două. Ambele au luat startul în actuala ediţie a EuroChallenge, medieşenii fiind singurii care au ajuns în fazele superioare. Ei au cedat în ultima partidă pe teren propriu cu 77-80, în faţa puternicei Krasnye Krylia Samara, în „optimile” competiţiei. În campionat însă, echipa sibiană stă mult sub aşteptări, la fel ca şi în ediţia precedentă, când se anunţa una dintre principalele pretendente la titlu. După 13 partide disputate în campionat, Gaz Metan ocupă locul 11, cu 21 de puncte, 6 victorii şi 7 înfrângeri, în timp ce mureşenii au pierdut doar trei meciuri. O problemă gravă pentru medieşeni este cea de efectiv. În urma ultimei partide „europene”, fostul căpitan al „tigrilor”, Liviu Dumitru s-a accidentat, completând lista indisponibilităţilor pe care se aflau deja Andrei Mandache şi Giorgios Tsaras, la care se adaugă şi alţi jucători care acuză probleme medicale.

 

Echilibru stabilit în ultimii ani

Cu toate acestea, partida se anunţă una foarte disputată, în special datorită ardorii cu care se confruntă de fiecare dată cele două echipe. Bilanţul celor 24 de întâlniri este favorabil gazdelor de sâmbătă cu scorul de 15-9, dar BC Mureş a recuperat mai mult în ultimele întâlniri. În 2013, Gaz Metan şi BC Mureş s-au întâlnit de şase ori. Medieşenii au câştigat cu 76-63 returul din campionat şi amicalul din Cupa Mureş din toamnă cu 104-88. Mureşenii s-au impus în schimb în cele mai importante dueluri. Au învins în trei jocuri în primul tur din play off, al treilea la Mediaş cu 92-84, trecând în semifinale şi au câştigat partida din tur cu 89-90.

„Au fost trei meciuri susţinute de echipa noastră în interval de o săptămână, încheiate cu tot atâtea victorii şi nu pot fi decât mulţumit. În ciuda problemelor medicale cu care se confruntă, Mediaşul rămâne o echipă foarte bine organizată şi vom avea un meci dificil. Cu toate acestea, mergem să ne apărăm locul deţinut în clasament şi vom face tot ce ne stă în putinţă pentru a obţine victoria”, a spus managerul echipei, Bruno Roschnafski.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE