Primarii de orăşele vor redefinirea spaţiului rural Administratie
  • alex.toth
  • 0 comentarii
  • 92 Vizualizări

Primarii de orăşele vor redefinirea spaţiului rural

Primarul oraşului Sărmaşu, Ioan Mocean, a participat miercuri seara la emisiunea „Jocuri de putere” de la Realitatea TV, prilej cu care a militat pentru redefinirea spaţiului rural la oraşele mici.

Memoriu către Parlament

În scurta sa intervenţie, edilul şef din Sărmaşu a precizat că în acest sens mai mulţi primari de oraşe mici din judeţul Mureş au făcut un memoriu care a ajuns pe masa Comisiei de administraţie publică din Parlamentul României. „Ne aflăm într-o zonă între trei judeţe, Cluj, Bistriţa Năsăud şi Mureş, orăşel devenit centru urban din 2003, asemenea a încă trei comunităţi din judeţul Mureş. Aş dori să fiu purtătorul de cuvânt al colegilor mei din judeţul Mureş, respectiv primarilor de oraşe din Luduş, Iernut, Ungheni, Sângeorgiu de Pădure, Miercurea Nărajului şi Sovata, privind chestiunea ridicată de colegii noştri, foarte tangenţial atinsă, despre redefinirea spaţiului rural la oraşele mici. Această problemă am ridicat-o cu diferite ocazii miniştrilor care au trecut prin judeţul nostru, prin oraşele noastre, reprezentanţilor APDRP, APIA şi chiar am făcut, cei şapte primari, un memoriu adresat Comisiei de administraţie publică din Parlamentul României, privind redefinirea acestui spaţiu rural pentru că noi nu suntem nici centru urban, nici rural”, a afirmat Ioan Mocean.

Lobby pentru fonduri guvernamentale

Potrivit primarului din Sărmaşu, soluţia pentru problema adusă în discuţie ar fi ca şi comunităile urbane mici să poată beneficia de finanţări din fonduri guvernamentale pentru susţinerea proiectelor. „Mă refer aici la accesarea fondurilor europene şi în acest sens aş face o propunere pentru comunităţile rurale, şi nu vreau să fiu rău cu colegii noştri de la comune, ei putând accesa pe 322 şi pe alte axe de programe naţionale de dezvoltare rurală, noi neavând posibilitatea să accesăm fonduri europene nici pe programele operaţionale, să primim bani pentru proiectele noastre din fonduri guvernamentale, suplimentare, pentru a ne susţine proiectele noastre”, a subliniat Ioan Mocean.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE