BC Mureş încheie fără emoţii sezonul regulat BC Mures
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 83 Vizualizări

BC Mureş încheie fără emoţii sezonul regulat

În ultima etapă din sezonul regulat al Ligii Naţionale de Baschet Masculin, BC Mureş Târgu-Mureş întâlneşte joi, 3 aprilie, ora 19, în Sala Sporturilor formaţia BC Timba Timişoara. Deşi s-a luat decizia ca jocurile ultimei etape să se dispute toate în aceeaşi zi şi de la aceeaşi oră, sâmbătă, 5 aprilie, ora 18.00, Federaţia Română de Baschet a aprobat disputarea acestui joc în devans. Unul dintre motive este acela că sala târgumureşeană găzduieşte la sfârşitul săptămânii o competiţie de kickbox, dar a contat faptul că rezultatul partidei nu mai poate influenţa configuraţia finală a clasamentului. BC Mureş are asigurat locul IV şi nu mai poate urca. Se află la egalitate de puncte cu CSU Atlassib Sibiu, care are avantajul numărului de puncte înscrise în deplasare, iar în cazul în care CSM Oradea pierde meciul cu Steaua, clasamentul dintre cele trei formaţii care ar fi la egalitate de puncte dezavantajează echipa mureşeană.

Favoriţi, fără presiunea rezultatului

Astfel, partida cu Timba Timişoara devine mai degrabă un antrenament cu public înaintea debutului în play off. Nu se pune în aceste condiţii problema învingătoarei. Despre palmaresul întâlnirilor celor două nu prea sunt multe de spus. Scorul general este de 5-0 pentru mureşeni, cu trei victorii în campionat şi două într-o dublă amicală disputată la Târgu-Mureş înaintea startului în acest sezon. În ultima întâlnire oficială, în tur a fost 86-59 pe Bega, cu Martinic principal marcator, 24 de puncte, urmat de Ivanovic şi Jelenic, cu 21 şi 15 puncte înscrise. Mureşenii vor încerca să ofere fidelilor suporteri un spectacol care să-i convingă să vină în număr cât mai mare pentru a-i susţine în partidele dificile care vor urma în play off. ”Tigrii” nu-şi cunosc încă adversara din primul tur, însă vor avea avantajul terenului propriu şi sprijinul uneia dintre cele mai frumoase şi fair play galerii. ”Cu Timba avem un meci mai uşor, dar nu speculăm ceea ce s-a afirmat în privinţa eventualelor variante, cu victorie la o anumită diferenţă. Nu avem niciun fel de preferinţe în privinţa adversarelor din play off. Indiferent pe cine vom întâlni, ne vom juca şansa şi vom aborda fiecare partidă la victorie, aşa cum am făcut-o şi până în prezent”, a specificat preşedintele BC Mureş, Cornel Lungu.

Lot valid şi dorinţă de un parcurs cât mai bun

Înaintea ultimei partide din sezonul regulat, întreg lotul mureşenilor este valid şi dornic să aibă un parcurs cât mai bun. Unul dintre absenţii de marcă din tur este Andrija Ciric. Acesta s-a aflat într-un program special de recuperare, se va alătura echipei înaintea partidei cu bănăţenii şi are mari şanse de a evolua în ultimul meci din campionat. ”Chiar dacă nu pe acelaşi loc din ediţia trecută, suntem în top 4. Din fericire avem lotul valid, lucru care ne permite să sperăm într-o creşetere de la meci la meci.  Probabil va reintra Ciric, care soseşte în această seară. Ştim că ne aşteaptă un parcurs greu, este o ediţie mult mai echilibrată şi toate echipele care se află în primele opt sunt capabile să învingă pe oricine”, a spus antrenorul mureşenilor, Srecko Sekulovic.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE