FOTO: ”!nfraRouge”, prezentat cititorilor în sufrageria J’ai Bistrot Cultură
  • I.T
  • 0 comentarii
  • 496 Vizualizări

FOTO: ”!nfraRouge”, prezentat cititorilor în sufrageria J’ai Bistrot

Sufrageria J’ai Bistrot a primit duminică seara vizita poeziei graţie lansării volumului  ”!nfraRouge” semnat de George G. Asztalos. Fără prea mult festivism, într-o atmosferă destinsă, lansarea s-a bucurat de prezenţa actorilor Luchian Pantea, Mela Mihai şi Rudy Moca care au dat viaţă versurilor semnate de George G. Asztalos.

Autenticul, în starea cea mai pură

După ce în 2009 lansa volumul “Zoon Poetikon”, George recidivează  cu un nou volum, care în sfârşit are parte de o lansare şi la Târgu Mureş, ”InfraRouge” primind până  acum botezul cititorilor din  Sibiu şi în alte oraşe din ţară. Lansarea l-a avut ca moderator pe Florin Fişcă,  proaspăt absolvent de management şi teatrologie la UAT,  care a invitat oaspeţii lansări, să-şi intre în rol, poeţii cu versurile semnate George G. Asztalos, respectiv Cristian Gheorghiu  cu muzica, elevul Liceul de Artă Tg. Mureş, clasa de chitară clasică a profesorului emerit Ovidiu Atanasiu  oferind celor prezenţi un mic moment muzical de chitară clasică. Ultimul cuvânt i-a revenit, cum era şi firesc autorului, care nu s-a sfiit să-şi spună părerea atât despre menirea şi rostul poeziei, despre adevărata faţă a Târgu Mureşului cât şi  despre amintirea frumoaselor locuri de odinioară (Cinema Progresul şi Cocoşul de Aur)  redate în volumul ”!nfraRouge”. “În primul meu volum, am spus care sunt lucrurile cele mai autentice care se petrec zi de zi, care sunt fiinţele cele mai autentice. Animalele sunt cele mai autentice fiinţe pentru că ele nu-şi pun masca dimineaţa când ies afară din casă, ci sunt ele însele tot timpul. O pisică e tot timpul o pisică. La fel şi un câine, dar omul când iese din casă îşi pune masca de serviciu, îşi i-a umbrela că cine ştie ce se poate întâmplă. Omul astfel se falsifică, din păcate. Dacă animalele sunt mai poetice decât omul, atunci avem de învăţat de la ele .În ce priveşte omul, cel mai autentic lucru la el este dragostea. Deaspre asta am scris în primul meu volum de versuri, despre dragoste şi despre animale. În al doilea volum, ”!nfraRouge”, am dorit  să mă repet cu acest sens al autenticului, raportat  la realitatea care ne înconjoară, cu diferite teme, toate spuse aşa cum sunt, nu înflorite, nu cu metafore de neînţeles, nu cu falsificări, fără  “actorie”, ci aşa cum sunt”, a precizat George G. Asztalos.

Din dragoste pentru Târgu Mureş

George, în discursul său a “sărit” în sprijinul Târgu Mureşului spunându-le  celor prezenţi că percepţia oraşului venită din alte părţi este aceea a unui câmp de bătălie unde românii cu ungurii n-au ce face de plictiseală şi ies pe stradă să facă meciuri de box. Evident, realitatea e cu totul alta alta, poetul precizând că în acest oraş se întîmplă şi  lucruri faine, chiar dacă nu perfecte şi de răsunet mondial. În final autorul s-a oprit apoi asupra câtorva din poeziile sale, unele cu referire la Târgu Mureş, locul unde “Măcar să ne simţim împreună”, poezia care a încheiat seara ”InfraRouge”, nu înainte ca autorul să mai acorde autografe celor care au intrat în posesia cărţii, volum care a primit în sfârşit botezul cititorilor târgumureşeni.

[zizigallery id=1182]

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE