BC Mureş ia startul în play off BC Mures
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 63 Vizualizări

BC Mureş ia startul în play off

 

În prima fază e turneului play off al Ligii Naţinale de Baschet Masculin, BC Mureş Târgu-Mureş întâlneşte vineri, ora 19.00 şi sâmbătă, ora 18.00, pe teren propriu formaţia BCM U Piteşti. Seria se dispută după sistemul cel mai bun din cinci jocuri, prima care obţine trei victorii. Mureşenii au încheiat pe locul 3 sezonul regulat şi au avantajul terenului propriu, urmând ca, în cazul calificării, în faza “semifinalelor” să piardă acest avantaj. Aşadar, un start cu două victorii în jocurile de acasă ar fi o opţiune importantă pentru calificare.

O echipă în ascensiune

BCM U Piteşti a încheiat sezonul regulat pe locul 6, cu un singur punct în faţa ultimei calificate în play off, datorită unui final bun de sezon. La un moment dat accederea în primele opt era sub semnul întrebării, una dintre victoriile importante fiind obţinută tocmai la Târgu-Mureş. Argeşenii conduc în palmaresul întâlnirilor directe cu 11-7. Au obţinut o dublă victorie în această ediţie a sezonului regulat, fiind singura echipă care i-a învins pe “tigri” în ambele partide. Cu dubla, 84-74 la Piteşti şi 105-98, aceştia au întrerupt seria de cinci victorii consecutive a mureşenilor. Ultima reuşită a piteştenilor a fost a treia reuşită în “junglă” şi probabil cea mai tensionată. Precedentele au fost înregistrate doar în urmă cu 8 ani, ambele în 2006.

Ultima întâlnire a avut un final dramatic

În meciul de la începutul acestui an, după un joc dominat în mare parte de oaspeţi, echipa lui Srecko Sekulovic părea capabilă să răstoarne situaţia în final. Au reuşit să egaleze în extremis, după ce Ivanovic a fost faultat în final în momentul unei aruncări de trei puncte cu care se obţinea egalarea. A înscris doar a doua aruncare, dar Mladenovic a recuperat-o pe ultima şi a trimis meciul în prelungiri. Acestea au arătat însă o echipă mureşeană lipsită de inspiraţie şi oaspeţii s-au impus meritat după desfăşurarea partidei, cele 5 minute suplimentare fiind câştigate cu 15-8. A fost prima înfrângere pe teren propriu a “tigrilor” în acest sezon, dar nu ultima, deoarece au mai cedat cu CSM Oradea. Diferenţa a constat în faptul că faţă de aceştia din urmă şi-au luat revanşa, chiar dacă la limită şi nu i-au putut depăşi din acest motiv în clasament. Mladenovic a fost principalul marcator al mureşenilor în meciul din tur, cu 22 puncte, urmat de Peciukas, cu 20 şi Ivanovic, cu 16 puncte. De la oaspeţi, Barac a înscris 30 de puncte, fiind urmat îndeaproape de fostul pivot al mureşenilor, Ousmane Barro, cu 27, care a reuşit cel mai bun meci al său la noua sa echipă. S-a insistat din partea gazdelor pe aruncări de la distanţă, dar s-au reuşit numai 7 din 24, faţă de 6 din 13 tentative ale oaspeţilor, care au câştigat cu cele trei coşuri de două puncte înscrise mai mult şi cu un plus de luciditate. Ce va aduce această serie, prima din istoria confruntărilor directe?

„Tigrii” în alb la startul în play off

După disputarea finalei ediţiei trecute, înaintea startului în noul sezon targetul cerut de conducerea BC Mureş era calificarea în play off. Obţinerea locului III după sezonul regulat a dus la ridicarea ştachetei.

„Începem un alt campionat după părerea noastră, a conducerii, unul care va dura aproximativ o lună şi jumătate. Echipa trebuie să se mobilizeze şi să-şi concentreze forţele pe seriile de câte două jocuri consecutive şi să reuşească să treacă mai departe. Meciurile cu Piteştiul se anunţă grele şi vom încerca să ne mobilizăm. Este una dintre fostele campioane ale României, chiar dacă doar în 2002, dar au reprezentat permanent ceva în baschetul românesc, au luptat mai mereu pentru primele locuri. Ne dorim să câştigăm această serie, indiferent în câte jocuri, să ne vedem cu sacii în căruţă şi să abordăm turul următor de pe alte poziţii”, a declarat preşedintele BC Mureş, Cornel Lungu. Înaintea startului, acesta a anunţat că noul target al conducerii este calificarea în turul următor, cel al „semifinalelor” şi a făcut încă o dată apel la suporteri, cerându-le să fie la fel ca şi până acum alături de echipă. „Aşa cum am mai spus, suntem o echipă dependentă de suporterii ei şi îi rog pe aceştia să fie alături de ea în toate meciurile pe care le mai are de susţinut. Încercaţi să susţineţi echipa aşa cum ştiţi doar voi, aşa cum aţi dovedit-o şi până în prezent, la fel şi sponsorilor care ne-au susţinut şi cărora le mulţumim. Un alt apel către public ar fi acela să vină la sală în alb. Încercăm să fim astfel în culorile echipei şi albul înseamnă puritate, să arătăm că incidentele provocate de alţii nu ne caracterizează. Sperăm ca fanii care vor veni de la Piteşti să fie decenţi, aşa cum suntem noi când mergem în alte oraşe. Îmi doresc ca partida să se joace doar pe teren, în limitele sportivităţii şi cei mai buni să învingă, iar aceia să fim noi”, este apelul şi totodată dorinţa lui Cornel Lungu.

„Înfrângerile din campionat ne motivează”

Tehnicianul mureşenilor a dat dovadă de multă prudenţă şi totodată îngrijorare în faţa singurului adversar în faţa căruia echipa sa a cedat în ambele partide din sezonul regulat. „Am ajuns în această fază şi de mâine începe un alt fel de competiţie, în care avem nevoie de trei victorii şi disputăm câte două partide în două zile consecutiv. Este un lucru dificil, trebuie să ştim să ne dozăm efortul, să reuşim să ne recuperăm de pe o zi pe alta. Adversara este una dintre cele puternice, într-un campionat care s-a dovedit printre cele mai echilibrate, în care şi ocupanta locului opt, sau chiar dintre acelea care nu au reuşit să intre în play off erau capabile să învingă orice echipă. A reuşit multe rezultate surpriză, chiar dacă au încheiat pe locul pe care au terminat. Am pierdut în faţa lor în campionat, un motiv pentru care trebuie să fim concentraţi suplimentar, să fim mai motivaţi. Am studiat statisticile ultimei partide pe care am pierdut-o în faţa lor şi ştim ce avem de schimbat pentru aceste prime două jocuri”, a spus tehnicianul „tigrilor”.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE