Participare record, rezultate valoroase la CN de Triatlon. FOTO Sport
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 217 Vizualizări

Participare record, rezultate valoroase la CN de Triatlon. FOTO

DSC_0345Pe malul Mureșului, la sfârșitul săptămânii s-au disputat finalele Campionatului Național de Triatlon. Competiția a reunit la start un număr record de participanți. Cei care au participat la acest adevărat maraton al unei ramuri olimpice, care cuprinde trei discipline olimpice au fost în jur de 200, la toate categoriile: Copii, Cadeți, Juniori, Ștafeta mixtă, Seniori Amatori și Open (profesioniști). Distanțele parcurse pentru fiecare categorie au variat în cele trei probe: 200 metri înot, 5 kilometri cu bicicleta și 1 250 metri cros pentru copii, 400 m, 10 km și 2500 m la cadeți, 750 m, 20 km și 5000 m pentru juniori și seniori, respectiv 200 m, 7,5 km și 1250 la ștafeta de 4 (2 băieți și 2 fete). În prima zi a competiției au luat startul copiii, departajați la sosire pe trei categorii de vârstă, 9, 10, 11 și 12 ani, fete și băieți. Au urmat ștafetele mixte, după care s-au făcut înscrierile pentru a doua zi la categoriile juniorilor și cadeților.

Întreceri de înalt nivel la clasa Elite
În aceleași condiții optime, a doua zi generația de mâine a unei discipline care cunoaște o tot mai largă participare și-a disputat podiumul, după care au urmat în concurs amatorii, majoritatea celor care țin ștacheta ridicată la această disciplină. Mulți dintre aceștia le îndreaptă pașii urmașilor în probe de mare succes în rândul copiilor, probe care sunt dealtfel activităților preferate majorității de la cele mai fragede vârste, printre aceștia aflându-se și Gasparik Attila, director la Teatrul Național Târgu-Mureș, clasat pe locul II la categoria sa de vârstă. Odată cu aceștia au luat startul și fetele de le Open, categoria cea mai așteptată, timpii fiind mai apropiați de cele ale amatorilor care nu mai pot evolua la cel mai înalt nivel. Competiția au încheiat-o băieții de la Open, categorie la care s-au aflat la start aproape 40 de participanți.

Nu au lipsit nici sancțiunile
Ca la majoritatea competițiilor, au avut loc și mici „incidente”, cu sportivi sancționați pentru nerespectarea regulamentelor. Printre aceștia s-a aflat chiar și câștigătoarea competiției feminine la profesioniști, constănțeanca Antoanela Manac, penalizată deoarece și-a scos casca înainte de a pune jos bicicleta înainte de trecerea la proba de cros, lucru nepermis de regulament. Aceste încălcări minore, pentru scurtarea traseului la ultima probă de exemplu, au fost sancționate cu oprirea sportivului la intrarea în turul următor, pentru un număr de secunde corespunzător gravității, dar competiția a continuat în condiții bune. Nu au lipsit răsturnările de situație, schimbări de lider între cele trei probe. Chiar dacă învingătorul la Open a fost principalul favorit, timișoreanul Ciprian Bălănescu a avut nevoie să recupereze un handicap după prima probă, cea de înot, dar s-a desprins fără probleme și a câștigat al 11-lea titlu național. La ultima probă, cea de alergare, medalia de argint a fost cucerită practic pe ultima linie dreaptă.
„A fost o competiție foarte reușită după părerea mea. Nu doar pentru numărul cel mai mare de participanți prezenți la vreo ediție a Campionatului Național, ci și prin prisma rezultatelor, sau chiar a unei numeroase participări la copii, lucru foarte îmbucurător. La categoriile juniori și Open rezultatele au fost de nivel internațional, lucru care nu poate decât să ne bucure, dacă ținem cont că ne pregătim pentru participarea la Campionatul Mondial de la Chicago”, a spus Klosz Peter, președinte al clubului Master Ski&Bike Târgu-Mureș, care este totodată și secretar general al Federației Române de Triatlon.

Rezultatele celor care au luptat pentru medalii la categoriile celor legitimați, pe categorii (cu excepția celor de la copii, care nu sunt sportivi legitimați):
Copii, fete 9 ani
1- Lazar Timea
2- Rebeca Neagu
Fete 10 ani
1- Ariana Chiș
2- Alina Barbu
3- Mara Ionescu
Fete 11 ani
1- Alexandra Maticiuc
2- Alina Drăguși
3- Daria Duca
Fete 12 ani
1- Andreea Iordache
2- Dina Păduraru
Băieți 9 ani
1- Matei Neculai
2- Tudor Neagu
3- Denis Bondarev
Băieți 10 ani
1- Victor Mihu
2- Ștefan Smion
3- Horia Rusu
Băieți 11 ani
1- Rareș Panait
2- Radu Bondei
3- Dinu Ionescu
Băieți 12 ani
1- Tobias Dumitrache
2- Daniel Popescu
3- Andrei Grigore
Cadeți (13-15 ani) fete
1- Mădălina Ferenț- Olimpia București
2- Ramona Turlică- Aqua Vita Tulcea
3- Varadi Tekla- Master Ski&Bike Târgu-Mureș
Cadeți băieți
1- Filip Stan- Olimpia București
2- Adrian Morar- Aqua 01 Cluj
3- Rogoz Erik- Aqua 01
Juniori (16-19 ani) fete
1- Andreea Bălan- Olimpia București
2- Simon Kinga- Master Ski&Bike Târgu-Mureș
3- Larisa Șuncan- Tri Team Timișoara
Juniori băieți
1- Simon Gergo- Master Ski&Bike
2- Lokodi Tamas- Master Ski&Bike
3- Kiss Andrei- Aqua 01
Open feminin
1- Antoanela Manac- Atena Constanța
2- Ștefania Ion- Olimpia București
3- Papp Andrea Orsolya- Master Ski&Bike
Open masculin
1- Ciprian Bălănescu- Ride Competition Timișoara
2- Daniel Attila- Trialuta Sf. Gheorghe

3- Alexandru Diaconu- Atena Constanța
Ștafetă mixtă
1- Master&Atena
2- Olimpia București
3- CSM Cluj
4- Master Ski&Bike Târgu-Mureș

[zizigallery id=1718]

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 
 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE