Home / Iernut / Cei mai buni elevi iernuțeni distinși de primarul Nicoară

Cei mai buni elevi iernuțeni distinși de primarul Nicoară

Distribuie

foto elevi5 dintre cei mai buni elevi iernuţeni au fost evidenţiaţi şi premiaţi cu diplome şi sume de bani sâmbătă, 15 august, de către Primăria localităţii, personal de către primarul Ioan Nicoară, în cadrul unei festivităţi incluse în cadrul celei de-a XX-a ediţii a Zilelor Oraşului. Cei distinşi au stat drept dovadă şi exemple în faţa comunităţii, demonstrând că şcoală se poate face peste tot, cu o singură condiţie. Munca susţinută.

Secretul succesului, simplu. Munca

Dintre liceeni cel mai bun a fost Rareş Teofil Belean, care a obţinut media generală 9,84 la Liceul Tehnologic din localitate. Doi gimnazişti, ambii absolvenţi de a VIII-a, au obţinut însă medii generale de 10. Andreea Lorena Boaru va merge în curând la ”Unirea”, la profil ştiinţele naturii. Şi-a asumat şi responsabilitatea de a sta în chirie la 15 ani. Iar pentru asta crede că nu a făcut ceva special. ”Am depus doar eforturi mai mari. Am învăţat”, consideră Andreea. La fel şi Răzvan Flaviu Ogrean care nu crede că a făcut ceva deosebit. ”Am învăţat”, spune el cu naturaleţe. Elevul va merge la Liceul Militar de la Alba Iulia, unul la care se intră cu greu, fiind astfel atraşi cei mai buni elevi. În ce priveşte examenul, Răzvan l-a catalogat drept plăcut. ”Am cunoscut foarte mulţi copii din toate zonele ţării, copii foarte faini”, spune el. Asta înseamnă în plus că va trebui, la doar 15 ani, să plece de lângă mama. ”Abia aştept. Aşa trebuie. Eu cred că o să-i fie mai greu mamei decât mie”, crede tânărul de 10. Vecsei Attila, la rândul său absolvent de gimnaziu premiat, acesta din păcate nu a fost prezent pe scenă.

A fost însă acolo cel mai mic premiat, Ovidiu Vlad Murşa, care a terminat abia clasa a V-a. S-a distins însă prin rezultatele deosebite la învăţătură, pentru care a fost premiat de către un sponsor care a dorit să-şi păstreze anonimatul. ”Mă simt foarte bine şi sunt mândru”, afirmă Vlad. El speră să poată fi un model pentru ceilalţi şi nu motiv de invidie. ”Ar trebui mai degrabă să ia exemplu. Eu doar am învăţat. Nu este foarte greu, trebuie doar să fii atent la ore”, spune emoţionatul proaspăt premiat. Cât ar fi de tânăr însă, are drumul stabilit în viaţă. ”Vreau să lucrez în domeniul IT. Şi pentru asta mă pregătesc de pe acum atât la informatică cât şi la matematică”, explică Vlad. Susţinut şi felicitat nu doar pe scenă ci şi de marele număr de rude prezente, el promite că va urca pe scenă şi la ediţiile viitoare.

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Investiție smart, prin PNRR, la Colegiul ”Papiu” din Târgu Mureș

Distribuie Colegiul Național „Alexandru Papiu Ilarian” din Târgu Mureș va avea primul ”Laborator Inteligent” – …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.