Om de cultură de anvergură mondială, Cetățean de Onoare al Orașului Iernut Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1662 Vizualizări

Om de cultură de anvergură mondială, Cetățean de Onoare al Orașului Iernut

Aleșii locali ai orașului Iernut au aprobat, în urmă cu câteva zile, cu prilejul unei ședințe ordinare de lucru, acordarea titlului de Cetățean de Onoare al Orașului Iernut lui Balázs F. Attila. Premierea va avea loc în cadrul unui eveniment cultural, ce va avea loc în următoarea perioadă în orașul Iernut, se menționează în aceeași hotărâre adoptată cu 13 voturi din 14.
Potrivit Laudatio-ului aferent proiectului de hotărâre, Balázs F. Attila ”nu este doar om de cultură – poet, scriitor, traducător, editor, academician român, ci este și rămâne un simbol al culturii transilvane, asupra căreia și-a pus amprenta.”


Născut în Târgu Mureș la data de 15 ianuarie 1954, Balázs F. Attila a copilărit și a trăit la Iernut, localitatea natală a mamei sale, până la vârsta de 23 de ani. În 1990, Balázs F. Attila s-a stabilit la Bratislava, unde a activat în domeniul mass media.
”Este membru al Academiei Europene de Știință, Litere și Artă Paris, membru al Uniunii Scriitorilor din România, Ungaria și Slovacia, membru corespondent al Academiei de Artă din Budapesta, membru de onoare al Academiei de Științe și Arte din Chișinău, vicepreședintele Asociației Culturale ”Grenzenlose Loterature” din Austria. În anul 2018, World Academy of Arts and Culture (Academia Mondială de Artă și Cultură) din SUA îi conferă diploma de onoare de ”Doctor în literatură”, se menționează în același Laudatio.
De-a lungul anilor, Balázs F. Attila a publicat 61 de cărți în 25 de limbi și 63 de cărți de traduceri din literatura universală, fiind răsplătit pentru activitatea sa cu 35 de premii naționale și internaționale.
(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE