Tabără Naţională de Chimie, la Târgu-Mureş Invatamant
  • edith.veres
  • 0 comentarii
  • 742 Vizualizări

Tabără Naţională de Chimie, la Târgu-Mureş

lavinia muresan varianta 2 Cei mai buni elevi la chimie, însoţiţi de profesori, un grup de aproximativ 100 de persoane la care se adaugă şi 15 profesori lectori, vor participa săptămâna viitoare la Tabăra Naţională de Chimie organizată de către Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Mureş, a declarat pentru Zi de Zi inspectorul şcolar general adjunct, Lavinia Mureşan. Judeţul Mureş va fi reprezentat la eveniment de 9 elevi străluciţi. Tinerii vor fi găzduiţi la Colegiul Agricol “Traian Săvulescu”. Festivitatea de deschidere a taberei va avea loc duminică, 30 august, la Colegiul Naţional “Al. Papiu Ilarian”.

Implicare din partea UMF şi Azomureş

Adjuncta şefului IŞJ, anterior inspector şcolar de specialitate, ştie că judeţul Mureş este bine cotat la această disciplină. “În anii precedenţi grosul echipajului naţional de chimie provenea din judeţul Mureş”, a subliniat Lavinia Mureşan. În plus, această ediţie a Taberei este specială şi datorită implicării Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu-Mureş, precum şi a “Azomureş”, în calitate de potenţial angajator. În ce priveşte actualul inspector de specialitate, Adriana Grama, aceasta se bucură că are ocazia să organizeze un eveniment de anvergură în chiar primul an de activitate la Inspectorat. “Organizarea unei astfel de tabere presupune nişte eforturi deosebite, dar suntem convinşi că aceste eforturi se vor concretiza în rezultate pe măsură”, a adăugat Adriana Grama. Tabăra va reuni elevi din clasele VII-XI distinşi prin performanţe remarcabile la Olimpiadele naţionale şi concursurile asimilate. Scopul acestei şcoli de vară îl reprezintă acumularea, aprofundarea şi aplicarea cunoştinţelor din domeniul chimiei prin activităţi interactive de cunoaştere şi socializare la nivelul grupului de lucru.

Elevii vor avea ocazia atât de a aprofunda teoria, cât şi de a participa la o serie de activităţi practice, în organizarea cărora s-a implicat şi UMF din Târgu-Mureş. În cadrul taberei vor avea astfel loc cursuri teoretice, rezolvări de exerciţii şi probleme, aplicaţii practice de laborator, evaluări iniţiale, precum şi programe de teambuilding. Totul finalizându-se cu o miniolimpiadă. Elevii nu vor sta numai cu nasul în cărţi sau între eprubete. Organizatorii au pregătit pentru ei excursii la Sighişoara şi Sovata unde vor putea vizita obiective culturale şi turistice, precum şi activităţi sportive şi distractive. Miniolimpiada care va încheia activităţile educative este programată pentru sâmbătă, 7 septembrie, festivitatea de premiere desfăşurându-se duminică, 8 septembrie, la Colegiul Agricol “Traian Săvulescu”.

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE