Metode moderne de educație, la AMA Learning Center Invatamant
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 3615 Vizualizări

Metode moderne de educație, la AMA Learning Center

ama 1Cursuri de limba engleză și limba germană, ateliere de pian, pictură, șah, balet, dans modern, dans popular unguresc, dans popular românesc, handmade, activități interactive de socializare, jocuri ale copilăriei, ateliere de lectură și bune maniere, dar și petreceri cu prilejul zilelor de naștere. De toate acestea au parte, pentru copiii lor, părinții care aleg Centrul educațional AMA Learning Center din Târgu-Mureș. Situat pe strada Călărașilor nr. 12, centrul pune la dispoziția învățăceilor o gamă largă de activități menite să acopere o parte cât mai mare din ceea ce au nevoie aceștia în materie de educație, scopul centrului fiind să ofere educație în mod inteligent prin metode moderne. Într-un interviu, Alina Oprea, administrator AMA Learning Center, ne dezvăluie care sunt metodele de educație utilizate în cadrul atelierelor, ce program au acestea, dar și cum va arăta anul 2016.

Reporter: Care au fost gândurile și planurile cu care ați pornit la drum, anul trecut, când ați deschis acest centru? Căror copii vă adresați?

Alina Oprea: Când am plecat la drum în urmă cu un an, am făcut-o clar cu gândul de a face altceva decât exista atunci în Târgu-Mureș. Ideea a venit în momentul în care eu mi-am dorit mai mult pentru copiii mei și mi-am dat seama că nu prea am de unde alege. Ideea de bază este aceea de a oferi o gamă cât mai largă de activități pentru copii, cu personal bine pregătit și totul într-un mediu cât se poate de primitor. Noi ne adresăm tuturor copiilor, de toate vârstele. Avem atât activități pentru copii de un an, cât și pentru elevii de liceu. Constat însă un mare interes din partea copiilor de 5-6 ani.

ama 2

Rep.: Care sunt metodele de educație pe care le utilizați în cadrul acestor ateliere?

A.O.: Mereu am fost interesată de diferitele modele de educație de peste tot din lume și astfel am studiat despre fiecare în parte sau despre o mare parte, în încercarea de a vedea ce se potrivește aici la noi. Eu apreciez alternativele la sistemul nostru actual de educație, dar, personal, consider că atâta timp cât nu există continuitate nu vor avea succes. Metodele noastre de educație sunt adaptabile la sistemul de învățământ de stat. Mai mult decât atât, suntem atenţi la ritmul copilului, la capacitatea acestuia de acumulare şi orice metodă am aplica, aceasta trebuie să i se potrivească. Consider foarte important ca elevul care iese din centrul nostru să poată folosi cunoștințele dobândite aici. Suntem într-o goană nebună după altceva, fără să încercăm să fructificăm ceea ce avem deja.

Rep.: Care este programul atelierelor?

A.O.: Atelierele noastre se desfășoară zilnic, între orele 16.00 și 20.00. Fiecare curs ține o oră, iar grupele sunt împărțite pe categorii de vârstă. Există și activități la care se lucrează individual. În acest moment, în centrul nostru se defășoară cursuri de limba engleză, limba germană, pian, pictură, șah, balet, dans modern, dans popular unguresc, dans popular românesc, handmade, activități de socializare, gen „Buburuza veselă” (1-3 ani), „Licuricii isteți” (3-5 ani), dar venim și în ajutorul celor care învață tainele literelor prin Club ABC. Atelierul de lectură și bune maniere a fost și el binevenit și apreciat în rândul copiilor.

Rep.: Pe lângă ateliere, organizați și evenimente speciale, cum ar fi, spre exemplu, petreceri cu ocazia zilelor de naștere sau serbări?

A.O.: Da, pe lângă ateliere organizăm permanent diferite evenimente. Fiecare sfărșit de saptămână este marcat de zile de naștere pentru copii. Într-o lume atât de agitată, în care tehnologia ne-a invadat viata, când trăim zile în care nu mai putem sta măcar o clipă fără a privi la un ecran, noi dorim ca zilele de naștere în centrul nostru să fie exact pe dos, să zic așa. Noi ne dorim ca acești copii să fie mai puțin agresivi, să stea măcar acele trei ore, pentru că atât durează o petrecere la noi, să se privească cu ceilalți, să construiască ceva împreună, să creeze ceva pentru sărbătorit, să cânte, să danseze împreună, să socializeze în adevăratul sens al cuvântului. Sigur, avem alternative și pentru cei care preferă un joc pe TV, dar le oferim doar în cazul în care părintele își exprimă dorința pentru așa ceva. Pentru a dezvolta această idee a noastră, sâmbătă dimineața, între orele 9.00 și 12.00, oferim ocazional o activitate numită sugestiv „Jocurile copilăriei” (copilăriei noastre). Aici facem de toate sau tot ce făceam noi în copilăria noastră. În primul rând, învățăm să ne jucam, da, învățăm, pentru că mulți copii nu știu să se joace: coasem, lipim, sărim coarda, sărim elasticul etc. În luna decembrie, aceste sâmbete le dedicăm lui Moș Crăciun, pentru că trebuie să-l așteptăm cum se cuvine, nu? Deci, în 12 și 19 decembrie, între orele 9.00 și 12.00, vă așteptăm la Atelierele Moșului.

Rep.: Câteva cuvinte despre taberele pe care le organizați în timpul vacanțelor și ce le-ați pregătit copiilor în vacanța de iarnă?

A.O.: Deja se știe, nicio vacanță fără tabără la AMA! Aceste tabere vin în sprijinul părinților care nu au unde să ducă copiii pe perioada vacanțelor. În plus, este o altenativă sănătoasă, să-i spunem așa, pentru că timpul copilului este folosit în mod benefic. Fiecare zi de tabară include o mulțime de activități. Limba engleză se face zilnic și este inclusă în prețul taberei. Următoarea tabără va fi organizată în perioada 4-8 ianuarie 2016.

ama 3

Rep.: Care sunt obiectivele pentru anul 2016? Aveți în vedere extinderea centrului sau a gamei de activități?

A.O.: Avem planuri mari pentru anul 2016. În primul rând, dorim să ne mutăm într-un spațiu mai mare. Și cel în care ne desfășurăm momentan activitatea este mare, vorbim de aproape 300 mp, dar sunt zile în care este neîncăpător. Spațiul în care ne vom muta este mult mai generos, are 700 de metri pătraţi și o curte interioară doar a noastră. Vom avea aproximativ 10 săli de cursuri, plus un loc pentru serbarea zilelor de naștere și organizarea diferitelor evenimente. Această nouă locație se afla la doar câteva minute de cea existentă, pe aceeași stradă. Dar până vom finaliza totul vă așteptăm în continuare la sediul nostru de pe strada Călărașilor nr. 12.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE