Diabetul zaharat, tema Zilei Mondiale a Sănătății 2016 Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 188 Vizualizări

Diabetul zaharat, tema Zilei Mondiale a Sănătății 2016

diabet 2Una dintre cele mai importante manifestări din domeniul diabetologiei românești, din ultimii ani, se va desfășura în perioada 5-9 aprilie. Pe durata a cinci zile de program, profesioniștii din diabet, autoritățile competente, precum și reprezentanții asociațiilor de pacienți din România vor lua parte la o serie de patru manifestări, fiecare având un specific diferit. Evenimentele se vor derula în contextul Zilei Mondiale a Sănătății 2016, marcată, în fiecare an, pe 7 aprilie și care, anul acesta, are ca temă generală diabetul zaharat.

„Evenimentele organizate cu această ocazie se vor desfășura sub denumirea generică Problematica diabetului în România. Aceasta în condițiile în care, la fel ca și în restul lumii, studii recente efectuate în țara noastră privind prevalența diabetului și a unor complicații ale sale (neuropatia, amputațiile) au relevat date care trebuie să îngrijoreze atât pacienții și medicii, cât și decidenții noștri în politica pentru sănătate. Sperăm ca fiecare manifestare integrată în cadrul acestor evenimente să contribuie la definirea celor mai potrivite acțiuni de combatere a diabetului și de îngrijire și tratament pentru persoanele cu diabet din România. Acestea trebuie să reprezinte obiective puternice și pe agenda instituțiilor de profil din țara noastră”, a declarat conf. univ. dr. Ioan A. Vereșiu, președintele Federației Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, co-organizatorul științific al evenimentelor.

Ziua de 5 aprilie va fi dedicată unei dezbateri publice cu tema „Problematica diabetului zaharat în sistemul de sănătate românesc” și va consta într-o întâlnire între autorități, medici diabetologi și din domenii conexe, asociații de pacienți și reprezentanți ai mass-mediei.

Pe 6 aprilie se va desfășura evenimentul „Prevenție – Educație – Control”, în cadrul căruia va avea loc prezentarea centrelor dediabet din țară, proiectele în care sunt implicate, și vor fi acordate diplome celor care contribuie la lupta împotriva diabetului zaharat.

7 aprilie va fi o zi în care se va face auzită „Vocea persoanei cu diabet: Pacientul cu diabet, în sistemul de sănătate din România”. Evenimentul va fi organizat sub forma unui Forum la nivel național al asociațiilor persoanelor cu diabet din România, în cadrul căruia va fi prezentat și proiectul „Carta Albă a Diabetului” (partener: Federația Asociațiilor Diabeticilor din România).

Între 8-9 aprilie medicii diabetologi se vor reuni cu prilejul Simpozionului Național „Noutăți în tratamentul diabetului zaharat. Îngrijirea persoanelor cu diabet, raportată la ultimele ghiduri”.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE