Senatorul Frătean, „Pentru viaţă, femeie şi familie!” Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 169 Vizualizări

Senatorul Frătean, „Pentru viaţă, femeie şi familie!”

111Preşedintele Comisiei pentru muncă, familie şi protecţie socială din Senatul României, social-democratul Alexandru Petru Frătean a apreciat în termeni pozitivi participarea comunităţilor din municipiile Târgu-Mureş, Reghin şi Sighişoara la marşul organizat sâmbătă, 26 martie, sub sloganul „Pentru viață, pentru femeie, pentru familie!”.

Într-o declaraţie politică susţinută miercuri, 30 martie, senatoul Alexandru Petru Frătean a precizat că susţine diseminarea mesajului marşului de sâmbătă, foarte important pentru viitorul naţiunii române, şi în Parlamentul României. „Chiar dacă astăzi trăim vremuri complicate, nu trebuie să uităm că familia reprezintă elementul de bază al prezentului și al viitorului unei societăţi. Noi, ca români, am considerat întotdeauna familia ca fiind o valoare fundamentală, bazată pe o legătură între generații mult mai puternică decât în alte societăți și avem datoria să transmitem acest crez mai departe, copiilor și tinerilor noștri”, a menţionat senatorul PSD de Mureş.

Proiecte social-democrate

Totodată, Alexandru Petru Frătean a precizat că România de astăzi are nevoie, din nou, de un proiect de stânga, de un partid de stânga care să producă politici sociale sustenabile. „Partidul Social Democrat a susținut întotdeauna proiectele în interesul oamenilor, iar așa cum arată și rezultatele ultimei guvernări social-democrate, noi ne pricepem mult mai bine la acestea. Dovadă stau toate inițiativele pe care am reușit să le punem în practică, cum au fost, spre exemplu, dublarea alocațiilor, decontarea analizelor pentru femeile însărcinate sau plata integrală a concediului maternal la nivelul salariului din ultimele 12 luni. Personal, sunt coautor al legii privind ziua liberă pentru îngrijirea sănătăţii copilului, iar recent, am susținut și am votat pentru  eliminarea plafonului îndemnizației pentru creșterea copilului pentru părinții care au ales să rămână în concediu de îngrijire și creștere a copilului pana la vârsta de doi ani. Îmi exprim speranța că guvernul actual va considera, așa cum considerăm noi, social – democrații, că politicile de susținere a familiei în procesul de creștere a copiilor trebuie să fie o prioritate pentru autorități, mai ales în condițiile în care Romania se confruntă cu un fenomen accentuat de reducere a natalității și, în acest sens, va găsi resursele necesare de a implementa legile bune pe care noi le-am făcut. Un obiectiv așa de complex cum este creșterea natalității nu se poate obține de azi pe mâine, însă fiecare pas pe care îl facem, fiecare lege pe care o votăm, fiecare proiect pe care îl sprijinim, ne duce mai aproape de dezideratul nostru. În esență, ocrotirea și sprijinirea familiilor, a mamelor, încurajarea acestora de a avea copii trebuie să fie rezultatul eforturilor comune ale unui parteneriat între autorități, școli, sistemul de sănătate și biserica. Să ne implicăm, deci, cu toții!”, a arătat preşedintele Comisiei pentru muncă, familie şi protecţie socială din Senatul României.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE