Mini-stagiune Compania  „András Lóránt”, 11-14 mai, la sinagoga de pe strada Brăila Cultură
  • vali.covaciu
  • 0 comentarii
  • 171 Vizualizări

Mini-stagiune Compania „András Lóránt”, 11-14 mai, la sinagoga de pe strada Brăila

Compania „András Lóránt” a pregătit o mini-stagiune, de astăzi până duminică, 14 mai, se vor juca patru spectacole de teatru dans, în fiecare seară de la ora 19.00. Spectacolele se joacă în spațiile Companiei „András Lóránt” din sinagoga de pe strada Brăila, nr. 10. Rezervări bilete: 0720936613.

11 Mai – 19:00- Femme

„Pentru mine această piesă vorbește despre lupta interioară a instinctelor. Lupta care se găsește în comlexitatea naturei umane,în omul care este devotat și totodată vindicativ, care poate iubii necondiționat și urî fără iertare, care dă, salvează și cere viață. Oare omul își poartă în gene toată soarta? Suntem oare ființe libere, cu gânduri și acțiuni ale noastre. Există oare alternative sau chiar alegeri, dacă noi nu decidem?
În regia mea am încercat să realizez o construcție deschisă, cu scopul de a activiza spectatorii și de a stîrni întrebări. Spectacolul abate de la arcul dramaturgiei originale a dramei Medeia de Euripid, însă printr-un limbaj nonverbal cu elemnte auditive și vizuale încearcă să redea problematica și adâncimea acestuia.” – Bezsán Noémi

Distribuţia:
Bezsán Noémi,
Dabóczi Dávid,
Deák Orsolya,
Joó Renáta,
Kányádi György,
László Otília,
Macaveiu Blanka,
Ruszuly Ervin,
Szabó Franciska
muzica: Ádám Rebeka
Regizor- coreograf: Bezsán Noémi

12 Mai – 19:00- FLOW

Titlul FLOW se referă la caracterul și atmosfera limbajului non-verbal folosit în spectacol, dar totodată urmărește să esențializeze atât tematica cât și conceptul regizoral. Experimentul Flow este determinant chiar și în satisfacția trăirii actului de dragoste, în scufundarea necondiționată în vârtejul simțurilor și a plăcerii. Raționamentul sec și obiectivismul ajung deseori captive dependenței, cu toate că e greu să definim “motivele” reflexelor noastre în astfel de situații. Suntem vulnerabili în fața celorlalți, de relația cu persoanele din jurul nostru, de deciziile luate din instinct – chiar și în fața conceptului stării ideale. Într-o astfel de situație se pune o singură întrebare: Care este prețul autovictimizării noastre?
Spectacolul abordează aceste teme incomode, dar totodată cotidiene: un triunghi de dragoste, prin prisma umorului și a autoironiei subtile.

Bezsán Noémi, regizor – coreograf

Distribuţia:
Joó Renáta
Kányádi György
Szabó Franciska

Regizor – coreograf: Bezsán Noémi

13 Mai- 19:00- The wedding of the rat

SE ÎNTÂMPLĂ să ai dorința de a adresa o vorbă cuiva, dar nu ai pe nimeni în jur….SE ÎNTÂMPLĂ ÎNSĂ ȘI INVERSUL, adică se găsesc în permanență voluntari curioși, dornici să-și asume rolul de cărăuși în expedițiile lăuntrice a omului – indiferent de faptul, că orice comunicare este extrem de obositoare și implică responsabilități peste rezistența spinării. DAR, de ce ar renunța – în fond – omul la PROPRIILE SUFERINȚE CALDUȚE ȘI EXTREM DE COMODE??? E mult mai simplu să țină până-n pânzele albe de statutul de ÎNGER PĂZITOR AL DORINȚELOR ASCUNSE. Dialogul nu ne caracterizează, e o cruce mult prea grea….. doar un cerc restrâns de SPECIMENI SFINȚI și SAVANȚI PREAFERICIȚI au șansa unei astfel de relaționări….sau nici măcar ei.

Distribuţia și regizorii – coreografi:

Joó Renáta
Kányádi György
Szabó Franciska

14 Mai- 19:00- NEXT

Omul îşi petrece viaţa construind relaţii cu cei din jur sperând, că prin fiecare interacţiune va avea parte de afecţiune, prietenie și dragoste. Însă de multe ori se îtâmplă neaşteptat ca durerea, suferinţa și renunţarea de sine să facă parte din viaţa de zi cu zi.
Oare sentimentele noastre rămân echilibrate în balanţă bazată pe iubirea sinceră şi pură sau se transformă în fanatism prin care ne sacrificăm unor idealuri false?

Distribuţia:
Dabóczi Dávid
Deák Orsolya
Szabó Franciska

Regizor-coreograf: Dabóczi Dávid

Mai multe puteți afla de pe pagina de facebook a Companiei  „András Lóránt” și de pe pagina de facebook a evenimentului.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE