Grădinițe din Iernut și Cluj, „Împreună pentru o viață mai frumoasă” Invatamant
  • vali.covaciu
  • 0 comentarii
  • 277 Vizualizări

Grădinițe din Iernut și Cluj, „Împreună pentru o viață mai frumoasă”

 

Copiii și educatoarele au încercat să reînvie tradiții și obiceiuri specifice de Moș Nicolae, Crăciun, Anul Nou, Farsang și Paști. De asemenea, organizând activități de 8 martie și 1 iunie. Deoarece, potrivit inițiatorilor programului „Împreună pentru o viață mai frumoasă”, „termeni ca majoritari și minoritari nu trebuie să aibe un sens peiorativ, ci trebuie să fim mereu ”inter” adică eu împreună cu celălalt. Primul pas în atingerea acestui obiectiv este acceptarea, înțelegerea și respectarea culturii din care faci parte”.

Copiii au plantat un copac al prieteniei

Corespondență și activități comune

Astfel, deși doar două dintre activitățile din cadrul programului s-au desfășurat în comun, educatoarele implicate în proiect au corespondat, arătându-le copiilor fotografii realizate în cadrul activităților despfășurate de fiecare grupă în parte.
În luna aprilie, copiii din Cluj i-au vizitat pe cei din Iernut pentru o activitate comună în care au fost organizate diferite ateliere de lucru cu tema „Tradiții și obiceiuri: Sărbătoarea Paștelui”. De asemenea, copiii din grupele implicate în proiect ale celor două grădinițe au sărbătorit împreună Ziua Internațională a Copilului, cu ocazia unei activități comune desfășurată în 31 mai.
Potrivit educatoarelor a fost o activitate relevantă din perspectiva prevenirii abandonului şcolar şi a părăsirii timpurii a şcolii. Copiii au donat sau au primit rechizite, materiale didactice, jucării, dulciuri şi obiecte de uz personal. Materialele au fost donate de către aparținătorii preşcolarilor din grupele „Mămăruțele”, secția română, şi „Mókusok”, secția maghiară, de la Grădinița cu Program Prelungit „Căsuța poveștilor” din Cluj-Napoca.
„Mulţumim pe această cale cadrelor didactice, părinţilor şi copiilor de la Grădiniţa cu Program Prelungit „Căsuţa Poveştilor” din Cluj Napoca pentru iniţiativă”, transmit educatotoarele de la grădinița din Iernut, care ne-au oferit informațiile despre proiect și ne-au pus la dispoziție imaginile.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE