Noris Adrian Huza, menţiune la Mirunette Language Competition Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 633 Vizualizări

Noris Adrian Huza, menţiune la Mirunette Language Competition

Are vârsta de 12 ani, este elev în clasa a V-a la Şcoala Gimnazială „Tudor Vladimirescu” din Târgu-Mureş, şi recent, în data de 1 iunie, a fost răsplătit cu menţiune la concursul naţional de limba engleză Mirunette Language Competition, Grupa 10-13 ani, competiţie organizată de Mirunette Group Bucureşti. Vă invităm aşadar să faceţi cunoştinţă cu Noris Adrian Huza!

Rep.: Ce te-a determinat să te înscrii la concursul naţional Mirunette Language Competition?

Noris Adrian Huza: Niciodată nu m-am gândit că voi ajunge aşa departe, mai ales la un concurs naţional. M-am înscris cu gândul că nu am nimic de pierdut şi că în ultima perioadă am participat la mai multe concursuri de limba engleză.

Rep.: Când ai început studiul limbii engleze?

N.A.H.: Intensiv am început să studiez engleza doar când am venit la această şcoală, respectiv din clasa a III-a. Când am venit aici nu ştiam deloc limba engleză, însă doamna profesoară m-a ajutat foarte mult şi vreau să îi mulţumesc pentru acest lucru. Niciodată nu m-am gândit în clasele primare că voi ajunge în clasa a V-a să fiu premiat la un concurs naţional. Obiectivul meu a fost să îi dovedesc doamnei profesoare că pot şi că vreau.

Rep.: Ce părere ai, este importantă cunoaşterea unei limbi străine?

N.A.H.: Limba engleză este o limbă vorbită în majoritatea ţărilor şi dacă vrei să mergi într-o altă ţară, fie să o vizitezi, fie să munceşti acolo, ai nevoie să comunici într-o limbă străină.

Rep.: Este mai uşor să înveţi la o materie considerată hobby?

N.A.H.: Bineînţeles! Nu poţi învăţa o limbă străină dacă eşti forţat. Acest lucru trebuie să vină de la sine, să vrei să o înveţi. Dacă înveţi forţat, vei uita majoritatea noţiunilor învăţate.

Rep.: Faci şi studiu individual, acasă?

N.A.H.: Da, mă uit foarte mult pe Youtube şi am o listă de bloggeri din Anglia pe care îi citesc. Astfel, învăţ cuvinte noi în limba engleză. De asemenea, în fiecare săptămână fac o oră suplimentară de engleză. Este vorba despre o oră fără exerciţii de gramatică, ci de comunicare. Pe planul exerciţiilor mă descurc destul de bine, mai am de lucru la capitolul comunicare.

Rep.: În afară de engleză, mai studiezi alte limbi străine?

N.A.H.: Mai studiez limba germană, e primul meu an în care învăţ germana.

Rep.: De-a lungul activităţii tale şcolare, ce alte premii ai mai câştigat?

N.A.H.: Anul acesta am luat o menţiune la Olimpiada de matematică şi premiul 2 la o competiţie de lingvistică, o combinaţie între matematică şi română. În clasele primare am participat la mai multe concursuri, majoritatea de matematică şi engleză, unde am câştigat diverse premii.

Rep.: Ce planuri de viitor ai?

N.A.H.: Sunt foarte fascinat de Medicină. Nu-mi place să văd oameni cum suferă, mereu vreau să îi ajut, dar nu am cum. Din acest motiv vreau să mă fac medic, şi să dau tot ce pot mai bun pentru a salva vieţi, să ajut copii.

A consemnat Alex TOTH

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE