Bugetul Judeţului Mureş, rectificat cu 26 milioane lei Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 309 Vizualizări

Bugetul Judeţului Mureş, rectificat cu 26 milioane lei

Consilierii judeţeni au votat joi, 29 iunie, cu unanimitate de voturi, într-o şedinţă ordinară de lucru, rectificarea bugetului Judeţului Mureş. Astfel, bugetul general al Judeţului Mureş pe anul 2017 este de 552.178.000 lei la categoria „venituri” şi de 689.458.000 lei la categoria „cheltuieli”.

Venituri noi

Potrivit directorul executiv al Direcţiei Economice din cadrul Consiliului Judeţean Mureş, Alin Mărginean, rectificarea depăşeşte suma de 26 milioane lei, din care 17,7 milioane lei reprezintă valoarea a două proiecte cu finanţare europeană.

„Pentru Spitalul Municipal Târnăveni s-a cuprins suma de 8.241.000 lei, provenită din contractele încheiate de spital cu Casa de Asigurări de Sănătate Mureş şi Direcţia de Sănătate Publică, pentru programele naţionale. Totodată, astăzi s-au cuprins în bugetul multianual două proiecte de finanţare europeană, în speţă „Reabilitarea Palatului Culturii” – în sumă de 6.515.000 lei şi „Reabilitarea muzeului de Ştiinţele Naturii” – în valoare de 11.274.000 lei. Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Mureş i s-a majorat bugetul cu 25.000 lei pentru plata serviciilor sociale efectuate până în luna mai. S-a cuprins în bugetul din luna aceasta şi o sumă de 48.000 lei pentru proiecte culturale, un fond aflat la dispoziţia preşedintelui. Acest fond este pentru îmbunătăţirea sistemului de finanţare a programelor, proiectelor şi acţiunilor culturale, în baza Ordonanţei 51 din 1998”, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, Alin Mărginean.

145.000 lei pentru documentaţii tehnico-economice

Totodată, rectificarea de buget a Judeţului Mureş cuprinde o reaşezare a listei de investiţii pentru sectorul drumuri şi, la fel, o reaşezare a cheltuielilor de funcţionare pentru Centrul Judeţean de Asistenţă şi Resurse Mureş.

„La sectorul Drumuri se alocă 145.000 lei pentru întocmirea de documentaţii tehnico-economice aferente lucrărilor de întreţinere şi reparaţii drumuri, iar în bugetul Spitalului Municipal Târnăveni mai este cuprinsă şi o sumă de 11.000 lei pentru achiziţionarea a două aparate de sigilat pungi de sterilizare. La Centrul Judeţean de Asistenţă şi Resurse Mureş s-a reaşezat în cadrul aceluiaşi volum sumele aferente pentru funcţionarea activităţii în bune condiţii până la sfârşitul anului 2017”, a precizat Alin Mărginean.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE