Home / Cultură / FOTO: Vernisaj de pictură al artistei Gergely Erika la Galeria Art Nouveau
Foto: Andrei Vornicu

FOTO: Vernisaj de pictură al artistei Gergely Erika la Galeria Art Nouveau

Galera Art Nouveau a găzduit vernisajul de pictură al artistei plastice Gergely Erika marți, 22 august, de la ora 19:00. Expoziția are loc la etajul galeriei, iar în deschidere au vorbit Dorel Cozma (Vicepreședinte UAP Târgu-Mureș) și Nagy Miklós Kund (scriitor de artă). Chitarista Kováts Anna Tünde a susținut un scurt, dar pasionat recital, după care publicul a putut admira în voie tablourile expuse, a putut socializa și gusta un pahar de vin și un fursec, după preferință.

Nagy Miklós Kund, Gergely Erika și Dorel Cozma

Gergely Erika a absolvit Facultatea de Arte Plastice din Cluj-Napoca în 1983 și pictează pe pânză. Pune în valoare combinații cromatice armonioase în compoziții cu o puternică notă decorativă, dar și în lucrări impregnate de o nuanță onirică. Lucrările expuse au fost realizate în intervalul 2012 – 2017, perioadă prolifică pentru artistă. Aceasta a declarat că are nevoie de liniște ca să creeze și că uneori pictează un tablou într-o singură zi, dar alteori îl lasă „să se odihnească” și câte-un an.

Gergely Erika locuiește la Târgu-Mureș, dar a locuit timp de 10 ani la Satu-Mare, înainte de Revoluție. În perioadele mai dificile ale vieții, artista a pictat în interior său și a lucrat cu atenție la fiecare tablou înainte de a-l așterne pe pânză în momentele prielnice. Prima persoană care îi vede lucrările este fata sa.

„Nu este o temă unitară în expoziția de față. Foarte importante pentru mine sunt vopselele cu care lucrez și, uneori, și culorile îmi oferă idei. De multe ori lucrez la o lucrare cu o anumită stare și nu mai am chef să lucrez la ea, dar o pun deoparte și, trecând mereu pe lângă ea, îmi stârnește idei noi. Sunt lucrări care au circulat și la expoziții colective și au fost completate după o vreme. Tot timpul trăiesc între lucrări, fie ele finalizate sau nu, dar le văd zilnic și asta mă inspiră.” a declarat Gergely Erika.

Citeste si:  ROCA Industry preia pachetul majoritar al producătorului mureșean de uși Eco Euro Doors

Andrei VORNICU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Anunț finalizare proiect – Smart Fair Project SRL

Distribuie pe FacebookCiteste si:  Atelier de corespondență la Muzeul Județean Mureș