Mureşul Rezidenţial 2018. Albeşti, locaţie ideală pentru investiţii în agro-turism Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 559 Vizualizări

Mureşul Rezidenţial 2018. Albeşti, locaţie ideală pentru investiţii în agro-turism

Atestată documentar încă din anul 1231 , într-un Decret dat de regele Ungariei Bela I, comuna Albeşti se află situată în partea de sud-est a judeţului Mureş, la circa 6 kilometri de municipiul Sighişoara. Situată într-un peisaj de poveste format de culoarul hidrografic al Târnavei Mari cu Dealurile Târnavei Mici în nord şi Podişul Hârtibaciului în sud, comuna Albeşti deţine toate atuurile pentru dezvoltarea agro-turismului, activitate efectuată în prezent de şapte agenţi economici. Un rol esenţial în dezvoltarea acestui segment important pentru economia locală revine Primăriei comunei Albeşti, condusă de ing. Nicolae Şovrea, care ne-a acordat interviul următor.

Reporter: Care sunt pârghiile prin care Primăria comunei Albeşti sprijină investitorii care doresc să construiască sedii de afaceri sau ansambluri rezidenţiale pe teritoriul comunei Albeşti?

Ing. Nicolae Şovrea: Primăria comunei Albeşti sprijină investitorii prin crearea infrastructurii necesare proiectelor de dezvoltare imobiliară, cum ar fi: echiparea teritoriului conform rangului celui mai ridicat, extinderea reţelei telefonice, realizarea alimentării cu apă în sistem zonal şi a reţelei de canalizare, extinderea reţelei electrice, dezvoltarea de fluxuri de comunicaţie şi informaţionale rapide.

Rep.: Câte solicitări există în anii 2017 şi 2018 pentru autorizaţii PUZ pentru construire de ansambluri rezidenţiale în Albeşti?

N.S.: În perioada 1 ianuarie 2017 – 15 mai 2018 nu au fost elaborate documentaţii de urbanism de tip PUZ pentru construire de ansambluri rezidenţiale – case, case de vacanţă, blocuri de locuinţe. Până în prezent, în comuna Albeşti nu au fost solicitări ale dezvoltatorilor imobiliari pentru ansambluri rezidenţiale. S-au construit locuinţe din fonduri proprii ale populaţiei.

Rep.: Care este media anuală a numărului de autorizaţii de construire eliberate de Primăria comunei Albeşti între anii 2014 şi 2018?

N.S.: În perioada 2014-2018, numărul mediu de autorizaţii de construire a fost de aproximativ 40/an, din care pentru locuinţe aproximativ 12/an.

Rep.: Care este termenul mediu pentru eliberarea unei autorizaţii de construire?

N.S.. Termenul mediu pentru eliberarea unei autorizaţii de construire este de aproximativ 15-20 de zile.

Rep.: Cum vedeţi în perspectivă dezvoltarea imobiliară a comunei Albeşti?

N.S.: Având în vedere următoarele: acoperirea de 100% a comunei cu reţea de iluminat public şi reţea de distribuţie a energiei electrice, existenţa reţelei de apă potabilă pentru localităţile Albeşti, Boiu şi Ţopa, existenţa reţelei de alimentare cu gaze naturale în satele Albeşti, Ţopa şi Boiu, existenţa reţelei de telefonie fixă şi mobilă în toată comuna, existenţa reţelei de canalizare menajeră în satul Albeşti, existenţa unui patrimoniu cultural deosebit, existenţa unei infrastructuri destinate activităţilor culturale – trei cămine culturale şi o bibliotecă, grad bun de acoperire cu cadre medicale a teritoriului comunei, promovarea dezvoltării integrate şi durabile a spaţiului rural prin optimizarea sectoarelor economice existente, încurajarea diversificării activităţilor economice şi sociale, perfecţionarea infrastructurilor şi prin accesul la noi tehnologii, considerăm că în perspectivă dezvoltarea imobiliară a comunei Albeşti va avea un trend ascendent.

Rep.: Câte case de vacanţă aveţi în evidenţă pe teritoriul comunei Albeşti?

N.S.. Pe teritoriul comunei Albeşti avem în evidenţă un număr de 12 case de vacanţă.

Rep.: Câţi agenţi economici care practică agro-turismul sau alte forme de turism îşi desfăşoară activitatea pe raza comunei Albeşti?

N.S.: Pe raza comunei Albeşti îşi desfăşoară activitatea un număr de şapte agenţi economici care practică agro-turismul sau alte forme de turism.

A consemnat Alex TOTH

 

 

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE