Premieră „Protejat / Neprotejat”, un spectacol care invită la dialog Eveniment
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 297 Vizualizări

Premieră „Protejat / Neprotejat”, un spectacol care invită la dialog

Asociația ANIMACT invită publicul târgumureșean vineri, 28 septembrie, de la ora 18.00, la Sala Studio a Teatrului pentru Copii și Tineret „Ariel”, să vizioneze premiera spectacolului „Protejat / Neprotejat”.

„Protejat / Neprotejat” este un spectacol de teatru documentar, inspirat din poveștile personale ale echipei spectacolului.

„Protejat / Neprotejat” creează o platformă de dialog dedicată tinerilor, părinților, profesorilor și altor reprezentanți importanți ai comunității. Folosind teatrul ca și mijloc de învățare, „Protejat / Neprotejat” oferă publicului un spațiu de reflecție privind nevoia tinerilor de educație sexuală în contextul social românesc.

Invitând publicul la dialog, „Protejat / Neprotejat” urmărește să scoată din zona tabu subiectul educației sexuale și oferă tinerilor posibilitatea schimbării percepției negative a societății cu privire la temele și întrebările specifice spectrului educației sexuale.

„Protejat / Neprotejat” este un spectacol de Olga Macrinici și Adriana Radu.
Echipa spectacolului „Protejat / Neprotejat”:
Regie: Olga Macrinici
Concept și dramaturgie: Olga Macrinici și Adriana Radu
Distribuție: Andreea Cuc, Denis Demian, Carmen Ghiurco, Mălina Moraru, Mădălina
Popa, Denissa Rogoz, Dragoș Stoenescu
Scenografie: Denisa Berceanu
Muzică: Adonis Tanța

Regie tehnică: Alexandru Macrinici

Design grafic afiș: Paul Mureșan

 

Spectacolul „Protejat / Neprotejat” este produs în cadrul proiectului cultural „Protejat / Neprotejat” – Educație sexuală comprehensivă prin teatru, dezvoltat în parteneriat de Asociația ANIMACT, Asociația SEXUL vs BARZA, Teatrul pentru Copii și Tineret „Ariel”, Universitatea de Arte din Târgu-Mureș și Institutul Est European de Sănătate a Reproducerii.

În perioada 1-10 octombrie, spectacolul „Protejat / Neprotejat” va fi reprezentant în cinci orașe diferite din România. Fiecare spectacol va fi urmat de un atelier de educație sexuală coordonat de Adriana Radu. Înscrierile la atelier se pot face la: https://www.surveymonkey.com/r/3QRL89X.

Datele și partenerii care vor găzdui reprezentațiile „Protejat / Neprotejat” în turneu sunt:

2 octombrie, ora 19.30: Trupa AUĂLEU (Scârț loc Lejer, Timișoara);
3 octombrie, ora 19.00: Festivalul Internațional Multicultural de Teatru
TRANZIT FESZT 2018 (Sala Mică a Teatrului de Nord Satu-Mare);
5 octombrie, ora 19.00: Compania Create.Act.Enjoy (URANIA Palace, Cluj-
Napoca);
7 octombrie, ora 19.00: Teatru FIX (Hala FIX, Iași);
9 octombrie 2018: Centrul de Teatru Educațional Replika (București);

Fiecare reprezentație a spectacolului „Protejat / Neprotejat” va fi urmată de o discuție cu publicul.

PROTEJAT / NEPROTEJAT este un spectacol recomandat celor peste 14 ani.

Toate reprezentațiile spectacolului „Protejat / Neprotejat” se desfășoară cu intrare liberă, în limita locurilor disponibile. Rezervările pentru spectacol se pot face la: rezervări@animact.net.

Proiectul cultural „Protejat / Neprotejat” – Educație sexuală comprehensivă prin teatru este finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, Fundația Culturală Europeană și FRIDA | The Young Feminist Fund.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Asociația ANIMACT a fost fondată în aprilie 2017 la Târgu-Mureș și are drept scop realizarea proiectelor culturale implicate social prin exploatarea mijloacelor specifice artelor performative, cu un accent puternic pe dezvoltarea și promovarea dramaturgiei contemporane. Misiunea proiectelor desfășurate de Asociația ANIMACT constă în crearea contextului necesar dezbaterii unor problematici acute ale societății românești.

(A.V.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari

Recent
Popular
Etichete


Citeste Zi de Zi Online


 

 
 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE