Share

Home / Cultură / Festival de colinde şi obiceiuri tradiţionale de iarnă

Festival de colinde şi obiceiuri tradiţionale de iarnă

Centrul Judeţean pentru Cultură Tradiţională şi Educaţie Artistică (CJCTEA) Mureş cu sprijinul Consiliului Judeţean Mureş organizează duminică, 16 decembrie, de la ora 16.00, în Sala de Spectacole “Apollo” a Școlii Populare de Arte din Târgu-Mureş, cea de-a  XXXVIII-a ediţie a Festivalului de colinde şi obiceiuri tradiționale de iarnă „Florile Dalbe Flori de Măr”.

“Această manifestare a fost iniţiată în anul 1980 de regretatul Vasile Conţiu, statornic slujitor al culturii mureşene, cel care a slujit zeci de ani cu modestie şi dragoste, pentru a aduna, a pune în valoare şi a transmite urmaşilor, comori inestimabile ale spiritului creator românesc, aplecându-se cu pioşenie asupra colindului. Colindele şi obiceiurile tradiţionale de iarnă s-au păstrat la loc de cinste în cultura şi sufletele românilor”, a precizat Iuliu-Praja, director-manager al CJCTEA Mureş.

(Redacţia)

 

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Grupul statuar „Școala Ardeleană” va străjui Cetatea din Târgu-Mureș

Primăria municipiului Târgu-Mureș a demarat procedura de obținere a certificatului de urbanism pentru amplasarea grupului …

Share
Share