România, surclasată de Franța B în finala din Turcia Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 75 Vizualizări

România, surclasată de Franța B în finala din Turcia

După ce a câștigat grupa din cadrul turneului Turkish Women’s Cup, încheiat marți în Turcia, cu trei victorii din tot atâtea partide, fără gol primit (13-0 cu Turkmenistan, 1-0 cu Uzbekistan și 3-0 cu India), reprezentativa de fotbal feminin a României a fost surclasată în finala competiției. „Tricolorele” au fost învinse fără replică de selecționata secundă a Franței cu 7-0 (3-0). Pentru Franța au înscris L. Thomas (minutele 13, 17 și 90+2), C. Matteo (45), Jaurena (48-pen), Diallo (71-pen) și Morroni (90). Echipa României nu a contat practic în atac, fiind depășită la toate capitolele de către adversarele din Hexagon. În echipa aliniată de selecționerul Mirel Albon au evoluat din start toate cele patru foste jucătoare plecate de la ASA Târgu-Mureș. Singura care s-a ridicat la nivelul adversarei a fost, în ciuda celor 7 goluri primite, portarul Andreea Părăluță, care a parat în special în prima repriză câteva șuturi ale franțuzoaicelor și a ieșit inspirat la unele pătrunderi ale acestora. Nu a avut în schimb ce să facă la combinațiile reușite ale adversarelor în careu sau la cele două lovituri de pedeapsă. Româncele nu au reușit să-și creeze nicio ocazie cu adevărat periculoasă la poarta adversă, au fost depășite în duelurile unu la unu, au făcut deseori preluări pentru adversare sau le-au oferit pase acestora. Ludușeanca Herczeg Andrea, care evoluează în prima ligă suedeză și a înscris de trei ori în prima partidă a fost schimbată încă din prima repriză, iar Bianca Sandu spre finalul jocului, după care România a mai primit două goluri. Alături de Părăluță, dintre fostele jucătoare de la ASA a mai rămas în teren până la final doar Göder Brigitta.

România a evoluat cu formația: Părăluță- Meluță (Ciolacu 62), Göder, Ficzay, Sandu (Marinescu 80), Bortan, Oprea (Bâtea 46), Voicu (Carp 69), Vătafu, Herczeg (Tărășilă 28), Olar

Cu ocazia acestui turneu s-au înregistrat câteva premiere: partida cu Turkmenistan a fost prima a acestora împotriva „tricolorelor”, iar pentru India jocul cu România a fost primul împotriva unei formații europene.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE