Home / Administratie / ALERTĂ: Stație de carburanți în construcție la 50 de m de platforma Azomureș

ALERTĂ: Stație de carburanți în construcție la 50 de m de platforma Azomureș

Distribuie

Biroul de Presă al companiei Azomureș a remis, astăzi, redacției Zi de Zi un comunicat referitor la construcția unei stații de carburanți în imediata vecinătate a platformei combinatului.

„Azomureș a luat act cu suprindere de începerea demersurilor fizice de construire a unei stații de distribuție a carburanților, situată pe strada Gheorghe Doja, la o distanță de numai 50 de metri de platforma combinatului. Cunoscând intențiile dezvoltatorului de a construi stația de carburanți încă din 2017, Azomureș a semnalat instituțiilor abilitate că noua stație de distribuție a carburanților se află în zona de siguranță a platformei, zonă în care, în mod normal, nu ar trebui acordate noi autorizații de construcție. Azomureș își exprimă, din nou, îngrijorarea față de modul în care se acordă autorizații de construire care nu cadrează cu specificul unei zone industriale. Ar trebui să învățăm din greșelile trecutului, vezi cazul construirii mall-ului în 2007, și să se ia în considerare dezvoltarea orașului pe principii bazate pe strategii ferme care să asigure investitorilor cadrul normal de desfășurare a activității”, se arată în comunicatul companiei.

Redacția Zi de Zi a solicitat un punct de vedere și reprezentanților Primăriei Târgu Mureș.

“Autorizația de construire a fost emisă conform legii, în baza unui Plan Urbanistic Zonal adoptat de Consiliul Local Târgu Mureș”, ne-a declarat Cosmin Blaga, purtătorul de cuvânt al municipalității.

Autorizația de construire nr. 581 din 23 octombrie 2018 a fost emisă pentru SC Strategic Advisors SRL și prevede următoarele: „Construire stație mixtă de distribuție de carburanți, amenajări accese auto și platforme, infrastructură edilitară de incintă, categoria de importanță C, Ac=168 mp, Ad=168 mp”. Interesant este că pe site-ul tirgumures.ro unde este publicată autorizația de construire se mai menționează următoarele: „construcție autorizată prin asumarea răspunderii beneficiarului conform declarației autentificată cu nr. 3609/19 octombrie 2018, BNP Vorniceanu”.

Stația de carburanți ar urma să fie situată la numărul 302, iar Azomureș este la numărul 300.

Potrivit informațiilor pe care le deținem până acum, construcția stației de carburanți are autorizație de construire cu rezerva că executantul lucrării va ridica un perete de foc. Însă potrivit specialiștilor, această construcție nu ar fi suficientă, în jurul combinatului operând normele SEVESO.

Solicitantul autorizației de construire este o firmă din București, care activează în domeniul cumpărării și vânzării de bunuri imobiliare proprii.

Ligia VORO


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

„Turismul în județul Mureș își revine”. Vezi care sunt principalele evenimente culturale din 2024

Distribuie Anul 2024 pare un an extrem de promițător pentru toți turiștii care își doresc …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.