„Ipostazele” fotografice ale lui Fekete Zsolt ne provoacă la reflecție Cultură
  • andrei
  • 0 comentarii
  • 368 Vizualizări

„Ipostazele” fotografice ale lui Fekete Zsolt ne provoacă la reflecție

Deși expozițiile de fotografie sunt o raritate la Camera K’arte, spațiul expozițional axat pe artă conceptuală și neconvențională prezintă publicului târgumureșean seria de lucrări intitulată „Ipostaze” / „(Lét)állapotok” a fotografului Fekete Zsolt. Vernisajul a avut loc cu ocazia Zilelor Filmului Maghiar la Târgu Mureș, eveniment organizat de Institutul Maghiar Balassi din București, în parteneriat cu Asociația K’arte.

Fotografiile prezentate expun ipostaze ale sensibilității artistice a fotografului. Fie că în centrul imaginilor se află rude, cunoștințe, străini, sau sunt peisaje, lipsite de un element animat, fotografiile inspiră privitorului un sentiment acut al nostalgiei, al unei dorințe de a recupera trecutul, și chiar clipa prezentă, ce devine trecut în momentul în care e captată în pixeli. Aerul de înstrăinare și de abandon care străbate fiecare lucrare ipostaziază, în fapt, singurătatea omului, pe care expunerea în fața unui număr potențial de privitori nu face decât să o amplifice.

„Lucrările lui Fekete Zsolt îmbină metodele fotografiei artistice cu fotografia conceptuală. Dintr-o anumită perspectivă, opera lui prezintă analogi și cu socio-fotografia, dar imaginile nu au caracter documentar: deși în periferiile societale care apar în fotografiile lui se acumulează tot ce are potențialul chiar de a demasca mecanismele centrelor, fotografiile lui Lovacska nu se focusează pe aceste revelații. Se desprind de descoperirile concrete, cvasi-arheologice și ridică realitatea socială a situației la înălțimi extraordinare”, consideră Ungvári-Zrínyi Kata, critic de artă.

Fotografiile nu estetizează și nici nu cosmetizează realitatea, ci îi surprind o trăsătură particulară a pe care o conține în momentul respectiv, o pun în evidență și o amplifică. Natura personală a lucrărilor vor constitui un motiv suplimentar de meditație pentru publicul care va decide să viziteze expoziția.

„Ipostaze” poate fi vizitată în următoarele două săptămâni, de luni până vineri, la Camera K’arte (Str. George Enescu nr. 2).

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE