Share

Home / Cultură / Prof. univ. dr. Dorin Ștefănescu lansează „Criza conștiinței religioase. Schelling versus Eschenmayer & Jacobi”

Prof. univ. dr. Dorin Ștefănescu lansează „Criza conștiinței religioase. Schelling versus Eschenmayer & Jacobi”

Luni, 22 aprilie, de la ora 14.00, Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie va găzdui lansarea cărții scrise de prof. univ. dr. Dorin Ștefănescu din cadrul universității, „Criza conștiinței religioase. Schelling versus Eschenmayer & Jacobi”.

„Controversele lui Schelling cu Eschenmayer și Jacobi nu marchează teze punctuale ori idiosincrazii personale, de context privat. Ele se integrează în peisajul amplu, efervescent al dezbaterilor de idei de la începutul secolului al XIX-lea, cu privire la raportul, deseori tensionat, dintre filosofie și religie”, a transmis prof. univ. dr. Dorin Ștefănescu.

În cadrul cărții sunt prezentate câteva piese de importanță majoră din dosarul așa-numitului Atheismus-streit, dintre care cea prețioasă o reprezintă tratatul lui Schelling „Cercetări filosofice asupra esenței libertății umane”, numit și „baza metafizicii occidentale”.

Evenimentul se va desfășura în sala R21 din clădirea de pe strada Nicolae Iorga.

Share

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Programul complet al Festivalului Szféra – 3 zile de concerte, poezie, conferințe și ateliere

Între 23 și 25 august, Festivalul Szféra va umple din nou cu viață curtea fostei …

Share
Share