Lecții despre energie și siguranță pentru copiii din Târgu-Mureș și Sânpetru de Câmpie Invatamant
  • Elena.Polearus
  • 0 comentarii
  • 116 Vizualizări

Lecții despre energie și siguranță pentru copiii din Târgu-Mureș și Sânpetru de Câmpie

Peste 120 de copii de la Grădiniţa „Codrişor” din Târgu-Mureş şi Şcoala Gimnazială „Sfîntu Petru” Sânpetru de Câmpie au participat în perioada 17-18 aprilie la acţiuni educative susţinute de voluntarii E.ON, Delgaz Grid şi specialiştii Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Horea” al județului Mureș.

Copiii au învăţat, în cadrul „Lecţiilor despre energie”, proiect inițiat acum 10 ani cu scopul însușirii de către cei mici a regulilor de utilizare în condiţii de siguranţă a diferitelor forme de energie, cum să folosească electricitatea şi gazul în condiţii de siguranţă, dar şi care este comportamentul corect în situaţii de risc la incendii sau cutremure.

Conform organizatorilor, cei mici au fost  încântaţi de filmele educative prezentate şi de modul interactiv de derulare a lecţiilor. Ei au dovedit că sunt receptivi şi că deprind cu uşurinţă regulile de siguranţă şi că ştiu foarte bine care sunt situaţiile în care trebuie să sune la 112 şi ce detalii trebuie să furnizeze cu acest prilej. La finalul activităţii, 500 de copii de la cele două instituţii de învăţâmânt au participat la un exerciţiu de evacuare organizat de pompieri, având un comportament corect şi adecvat pentru situații de urgență.

Copiii au promis voluntarilor şi pompierilor că vor transmite mai departe mesajele de siguranţă fraţilor, părinţilor, bunicilor, vecinilor şi prietenilor şi că, de acum înainte, vor fi mai atenţi la prize, la aragaz, la cablurile de curent şi că nu se vor juca niciodată în apropierea ţevilor de gaz sau în preajma stâlpilor de electricitate.

Începând cu luna martie şi până în prezent, circa 300 de copii din judeţul Mureş au învăţat despre energie de la voluntarii E.ON, Delgaz Grid şi pompieri. Totodată, peste 1.000 de copii mureşeni au participat la exerciţii de evacuare, în cadrul acestor acţiuni.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE