Home / Administratie / Comisia de circulație rutieră din Luduş, refăcută

Comisia de circulație rutieră din Luduş, refăcută

Distribuie

La începutul lunii aprilie, Poliția orașului Luduș printr-o adresă semnată de comisarul de poliție Leonid Vasile Frandeș și subinspectorul de poliție Vasile Florin Roman au comunicat Primăriei orașului Luduș că desemnează în Comisia de circulație rutieră a orașului Luduș pe inspectorul principal de poliție Robert Ladislau Bogdal. Ca înlocuitor al acestuia a fost propus agentul șef principal de poliție Ioan Lupșa.

Comisia a fost refăcută

„Prin hotărârea Consiliului local Luduș nr. 35 din 29 iulie 2008 s-a aprobat înființarea Comisiei de circulație rutieră a orașului Luduș. Comisia are în componență nouă membri, dintre care patru sunt consilieri locali. Durata nominalizării comisiei este de trei ani, iar atribuțiile acesteia sunt stabilite în hotărârea Consiliului local Luduș nr. 99 din 26 noiembrie 2008. Ca urmare a modificărilor  intervenite în structura Biroului Poliția Locală și în structura Poliției orașului Luduș, se impune modificarea componenței comisiei”, a precizat primarul Cristian Moldovan în expunerea de motive pentru proiectul de hotărâre al Consiliului Local.

Anca Năsăudean, șefa Serviciului „Investiții, Achiziții, Domeniu Public” din cadrul Primăriei orașului Luduș a prezentat în fața Legislativului local principalele reglementări legislative în domeniu. Astfel, în art. 33 din O.G. nr. 43/1997 este specificat că: „Autoritățile administrației publice locale împreună cu Poliția rutieră au obligația de a reglementa circulația, parcarea, staționarea și oprirea pe străzi a vehiculelor. Parcarea în localități se asigură de către administrația publică locală în locuri special amenajate, în afara benzilor de circulație și a trotuarelor, amplasate de comun acord cu Poliția rutieră”.

Având în vedere că prin articolul 128 din O.U.G. nr. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice sunt reglementate atribuțiile administrației publice locale în domeniul circulației rutiere, precum și prevederile articolul 54, alineatul (7) din Legea nr. 215/2001, a administrației publice locale: „Consiliile Locale pot organiza, din proprie inițiativă, sau la inițiativa primarului, după caz, comisii speciale de analiză și verificare, pe perioadă determinată. Componența comisiei speciale de analiză și verificare, obiectivele și perioada de desfășurare a activităților acesteia se stabilesc prin hotărâre a Consiliului local. Membrii comisiei acționează în limitele stabilite prin hotărâre”, Consiliul Local Luduș a aprobat în unanimitate componența Comisiei.

Nouă membrii în comisie

Din anul 2008 când a fost înființată prima Comisie de circulație rutieră a orașului au fost făcute mai multe modificări ale componenței, ultima modificare nominală fiind stabilită prin Hotărârea Consiliului Local nr. 8/iulie 2016. Ca urmare a modificărilor intervenite în structura Biroului Poliția Locală și în structura Poliției orașului Luduș, actuala Comisie are următoarea componență: primarul orașului, Cristian Moldovan – președinte; viceprimarul orașului, Kis Istvan – vicepreședinte; reprezentantul autorității locale, Anca Năsăudean – secretar; reprezentantul Poliției orașului, Robert Ladislau Bogdal – membru; reprezentantul Poliției Locale, Nicolae Cotta – membru; consilierii locali Enyedi Mihai, Gelu Virgil Puia, Ioan Șopterean și Laurean-Vlad Covaci – membrii. Durata nominalizării comisiei este de  trei ani, iar atribuțiile acesteia sunt stabilite prin H.C.L. nr. 99/2008. Așteptăm ca în perioada următoare noua comisie să se întrunească în prima ședință și să stabilească cele mai bune reglementări în acest important sector de activitate.

Ioan A. BORGOVAN

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Haide să plantezi copaci împreună cu Asociația Mureș Runners! „Noi trebuie să dăm tonul schimbării”

Distribuie „Comunitatea crește atunci când fiecare dintre noi acționăm!” este deviza de la care pleacă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.