Home / Business / Drum lin, domnule Avram…

Drum lin, domnule Avram…

Distribuie

Pe unii oameni îi ai, pur și simplu, la inimă, și îi păstrezi acolo în suflet chiar dacă nu îi întâlnești zi de zi. Și rămân acolo și atunci când Cel de Sus decide că a sosit timpul și că sufletul e de trebuință în lumea de dincolo (Câteodată, în destin, intervin unii indivizi, dar aceasta e o altă poveste).

Așa mă gândesc astăzi – deja ieri, de când am aflat că “lordul”, cum îi spuneam în gând, de multe ori, Pantelimon Avram a plecat din această lume spre cele veșnice. M-a luat pe nepregătite, e puțin spus pe nepregătite. Mai ales că în urmă cu o săptămână ne întâlnisem într-o cafenea și îmi spusese că a învins într-o bătălie juridică într-o primă etapă. Era optimist și rămăsese să ne vedem la o cafea ca să stăm la o poveste mai așezată, așezată cum era și Domnia Sa.

Profesional a fost un drum de aproape 20 de ani, e mult sau puțin, nu știu cum se socoate, de când ne știam și colaboram. De acolo, din birou, dincolo de discuțiile despre gazul românesc, îmi rămâne în amintire colecția aceea de mașinuțe, o atracție în lumea aceea serioasă și care avea un efect relaxant, de jovialitate într-un domeniu al marilor mize, cel puțin interne, și a micilor-marilor războaie. Din păcate.

Însă, dincolo de funcții, eu am apreciat întotdeauna omul. Omul acela de o calitate rară – și tot mai rară în lumea noastră egoistă și profund individualistă, fără nicio urmă de aroganță, elegant și atunci când avea toate motivele din lume pentru a scăpa o vorbă urâtă sau a ridica tonul. Că om era.

Nu știu și cred că nu o să învăț niciodată a-mi lua rămas bun de la cineva care pleacă, sper eu într-un loc mai bun, însă, domnule Avram, rămâne să ne vedem la o cafea într-o zi pentru că “lorzii” își respectă întotdeauna cuvântul dat…

Drum lin, Dumnezeu să vă odihnească în pace!

Sincere condoleanțe și putere familiei!

 

Ligia


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dialog despre relația între știința medicală și credință la Târgu Mureș

Distribuie Asociația Generații Iubite și Ocrotite (GIO), Biblioteca Județeană Mureș și Parohia Sfânta Ana organizează …

5 comentarii

  1. Un on deosebit. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace si sa mangaie familia profund indurerata.😥🙏

  2. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace !!!

  3. Un OM ,putin spus,un LORD,la fel de putin…Ne pare atat de rau c-ai plecat dintre noi,SUFLET BUN,in cat cuvintele sunt de prisos… O sa ramai mereu in gandul si in sufletul nostru!Odihna vesnica si condoleante familiei!

  4. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

  5. Sa ne supraveghezi si in continuare de acolo de unde esti; nu te vom uita niciodata! De azi inainte te vom cauta doar in inimile noastre, singurul loc din care nu vei pleca niciodata.Odihneste-te in pace, prietene drag!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.