(P) „Parcul Tineretului” din Luduș va fi unul dintre cele mai moderne din regiune Ludus
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 319 Vizualizări

(P) „Parcul Tineretului” din Luduș va fi unul dintre cele mai moderne din regiune

Orașul Luduș va avea, până la sfârșitul acestui an, unul dintre cele mai moderne parcuri din regiune. Lucrările la această investiție sunt în grafic, conform declarațiilor primarului Cristian Moldovan pentru Telegraful de Mureș: „Este, cu siguranță, un proiect așteptat de mult timp de ludușeni. Ne bucurăm că am reușit să-l punem în practică și că această investiție va crește confortul urban și va fi unul dintre principalele puncte de atracție pentru cetățenii noștri.”

Investiția în valoare de peste 8 milioane de lei este finanțată prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020 axa prioritară 5.2, existând și o cofinanțare de 157.000 de lei din partea Primăriei Luduș.

Obiectivul general al proiectului „Modernizare, amenajare și dotare Parcul Tineretului” din Luduș constă în valorificarea durabilă a spațiului urban, prin transformarea unui teren degradat și neutilizat într-un spațiu verde cu funcțiuni de agrement. Astfel locuitorii orașului Luduș vor beneficia de un parc cu suprafața de aproape 22.800 mp amenajat ca spațiu verde, care va cuprinde inclusiv dotarea unui spațiu de joacă pentru copii și a unui teren de sport multifuncțional. De asemenea vor fi pavate peste 1.300 de metri de alei pietonale, va fi amenajată o pistă de alergare elastic în lungime de 540 de metri și vor fi montate 40 de bănci și 6 seturi de mobilier urban. Parcul va fi printre primele din regiune în care va fi montat un sistem wireless și un sistem de sonorizare ambientală.

Străzi modernizate în Luduș prin fonduri guvernamentale

Prin PNDL I Orașul Luduș a primit o finanțare de 13.514.521 de lei pentru modernizarea străzilor Avram Iancu, Florilor, Policlinicii, Pieței, precum și pentru modernizarea altor străzi prin metode alternative. În momentul de față se află în derulare lucrările pentru modernizarea străzilor Mureșului și Crângului, prin PNDL II, lucrări în valoare de 1.081.549 de lei, iar în faza de contractare, tot prin PNDL II, se află modernizarea a 9 km de străzi din interiorul orașului, investiție finanțată cu  8.500.000 de lei.

(Publicitate electorală, PSD Mureş)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE