FOTO: Momente de suflet pentru credincioșii din Aluniș și Vălenii de Mureș Religie
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 1462 Vizualizări

FOTO: Momente de suflet pentru credincioșii din Aluniș și Vălenii de Mureș

Momente de alesă simțire sufletească în zilele de Paști pentru credincioșii ortodocși din Vălenii de Mureș și Aluniș,  păstoriți de părintele paroh Eugen Doroftei. Dovadă în acest sens stau cele două zile de Paști în care, oameni cu suflet curat și frumos au însuflețit zilele de sărbătoare de după Învierea Mântuitorului Iisus Hristos. Astfel, luni, 29 aprilie, în a doua zi de  Paști, la Biserica ortodoxă din filia Vălenii de Mureș, cu hramul Sf.  Ierarh Nicolae, după Sfânta Liturghie, au susținut un recital de pricesne surorile Laura  și Nela Stoica.

„În numele tuturor credincioșilor filiei Vălenii de Mureș le adresez felicitări și mare mulțumire surorilor Stoica pentru că ne-au bucurat inimile cu minunatele lor pricesne. De asemenea, aducem mare mulțumire și familiei Panga Octavian și Liana pentru darul făcut parohiei noastre,  un rând de veșminte brodate foarte frumoase.  Dumnezeu să   binecuvânteze familia  și casa  acestor  oameni dragi și deosebiți, adevărați fiii ai satului nostru”, a precizat părintele paroh Eugen Doroftei.

Pricesne aduse de ansamblul folcloric din  Idicel Pădure

Momentul de bucurie a continuat și în cea de  treia zi de Paști, marți, 30 aprilie, la Biserica ortodoxa Aluniș cu hramul Sf. Arhangheli Mihai și Gavriil. Aici, copiii școlii generale din Aluniș, clasele V-VIII,  conduși de profesora  Ana Panga,  au prezentat sceneta „Drumul spre Emaus cu Luca și Cleopa”, iar ansamblul folcloric din  Idicel Pădure, condus de rapsodul popular Rafila Moldovan,  a prezentat un mănunchi de pricesne închinate Învierii Mântuitorului Iisus Hristos. Din grupul folcloric a făcut parte și tânăra solistă Diana Tișe, cu rădăcini în satul Idicel Pădure.„Cântecele prezentate la sărbătorile pascale , precum și la cele ale Nașterii Domnului, pentru credincioții parohiei noastre reprezintă un moment de bucurie , de înălțare sufletească , și totodată, o tradiție pe care noi o purtăm, arătând prin acest lucru că suntem creștini. Atât pricesnele,  cât și colindele sunt o mărturie de peste veacuri  a tot ce au făcut înaintașii nostri”, a precizat preotul paroh Eugen Doroftei, parohia Aluniș, filia Vălenii de Mureș.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE