Home / Cultură / „FolkForum”, festivalul etniilor care convieţuiesc în Mureş

„FolkForum”, festivalul etniilor care convieţuiesc în Mureş

Distribuie

Ansamblul Artistic Profesionist”Mureşul” din Târgu-Mureş a organizat, în perioada 17-19 mai, în parteneriat cu Primăria municipiului Târgu-Mureş, Consiliul Judeţean Mureş şi Casa Tradiţiilor din Budapesta, în incinta Cetăţii Medievale Târgu-Mureş, prima ediţie a Festivalului Tradiţional „FolkForum” adresat tuturor etniilor care convieţuiesc în judeţul Mureş, fiecare dintre etnii fiind reprezentată de formaţiile şi meşteşugurile tradiţionale specifice.

Festivalul a cuprins activități și spectacole pentru toate categoriile de vârstă, formații populare tradiţionale, meșteri din diferite părți ale județului  care şi- au expus produsele şi reprezentanţii artelor meșteșugărești care ne-au arătat cum se confecţionează aceste produse. Pe parcursul celor două zile, copiii au fost așteptați cu programe interactive de cântec și dans şi cu expoziţii tematice de fotografie şi costume populare. Cei peste 1.000 de spectatori prezenţi  au putut  viziona concertele tradiţionale și invitații speciali din ţară şi din străinătate prezenţi în festival.

„Mulţumim Primăriei municipiului Târgu-Mureş pentru sprijinul acordat în derularea acestui festival prin  punerea la dispoziţie a Cetăţii Medievale cu tot personalul necesar care pe parcursul festivalului şi-au dovedit profesionalismul şi ne-au acordat tot sprijinul necesar în derularea activităţilor, Consiliului Judeţean Mureş care a fost alături de noi pe durata celor două zile de festival, Muzeului Judeţean Mureş, Teatrului Spectrum, Centrului Creaţiei Populare şi nu în ultimul rând Casei Tradiţiilor din Budapesta împreună cu reţeaua transilvană care a finanţat proiectul acestui festival”, a transmis Baranasi Attila Csaba, directorul Ansamblului Artistic Profesionist „Mureşul” din Târgu-Mureş.

(Redacţia)

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Expoziția „Războiul Monumentelor” și lansare de carte, la Biblioteca Județeană Mureș

Distribuie Reprezentanții Bibliotecii Județene Mureș au anunțat luni, 18 martie, începerea expoziției „Războiul Monumentelor”, care …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.