Home / Administratie / Târgu-Mureş: Continuă programul de reabilitare termică

Târgu-Mureş: Continuă programul de reabilitare termică

În cursul zilei de 13 iunie 2019, Claudiu Maior, consilier personal al primarului municipiului Târgu-Mureș, a verificat lucrărilor de reabilitare termică a blocului situat pe strada Constantin Romanu Vivu nr. D2. Din discuţiile purtate au fost reținute și unele sugestii venite din partea asociației de proprietari privind începerea şi a altor lucrări, cum ar fi: lucrări de reparații la scara dintre grădiniță și fosta cantină a studenților, finalizarea lucrărilor la aleea/parcarea din zona blocurilor D1 – D3, precum și amenajarea unei parcări ecologice pe strada Secuilor Martiri (sensul de urcare) între Bulevardul 22 Decembrie 1989 și strada Constantin Romanu Vivu. Sunt contractate lucrările de execuție pentru alte şase blocuri din Lotul 2, iar pentru şase blocuri din Lotul 1, procedura de achiziție publică este în fază avansată.

Reprezentanţii Asociației de Proprietari nr. 6 și locatarii din zonă i-au mulţumit pentru lucrările de reparații capitale la infrastructura din cartier, amenajarea de parcări, precum și continuarea programului de reabilitare termică.

„Avem în vedere și condițiile foarte avantajoase pentru proprietarii de apartamente – plătesc doar 10% din costuri – motiv pentru care solicitările asociațiilor de proprietari au crescut semnificativ, fiind înscrise în Programul Local Multianual peste 150 de blocuri. Evident că, față de această solicitare, ne așteptăm ca în anii următori ritmul de implementare a programului să se intensifice și, din câte cunoaștem, cei responsabili cu generarea și realizarea acestor proiecte au făcut demersuri concrete. Există indicii că aceste demersuri se vor concretiza, în viitorul apropiat, cu asigurarea surselor de finanțare pentru alte 13 blocuri și, dacă guvernanții vor proceda și la mult ”trâmbițata” simplificare a legislației privind achizițiile publice, s-ar crea condiții reale de creștere a ritmului de realizare a lucrărilor de reabilitare termică”, a declarat Claudiu Maior, consilier al primarului.

(Comunicat de presă, Serviciul relaţii interne şi internaţionale, Primăria municipiului Târgu-Mureş)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Admitere 2020. Programe ID la UMFST

Emisiunea se poate urmări accesând: https://live.umfst.ro/ https://m.facebook.com/umfst https://m.youtube.com/channel/UCT15XZBMHPRCJgLGpB9mgdA 60 SHARES Distribuie pe Facebook Tweet Follow …