Home / Cultură / „Noaptea de Sânziene”, la Muzeul Etnografic „Anton Badea”

„Noaptea de Sânziene”, la Muzeul Etnografic „Anton Badea”

Distribuie

Municipiul Reghin și Muzeul Etnografic ”Anton Badea” organizează sâmbătă, 23 iunie, ora 18.00, evenimentul cultural „Noaptea de Sânziene”.

„Sărbătoarea Sânzienelor este o sărbătoare românească tradițională, un prilej de a sărbători Soarele şi muncile agricole specifice verii. Evenimentul  este o invitație la ieșirea din cotidian, la îndepărtarea de rutină și apropierea într-o manieră de poveste, de tradițiile sărbătorii”,  afirmă  Roxana Man, directorul Muzeului Etnografic „Anton Badea” din Reghin .

Recitaluri folk, expoziții, ateliere

În cadrul evenimentului vor avea loc mai multe activități, printre care un târg  de artă populară, ateliere de creație și expoziții în aer liber, scenete, muzică și  dansuri populare, prezentare despre plante, prezentarea unor colecții de ii, dansul Sânzienelor, recital folk, duet muzică clasică și alte momente artistice.

„Sânzienele, sărbătoare traditională românească, care face referire la zânele câmpiilor și pădurilor, făpturi mitice care în noaptea de 23 iunie, adică noaptea Sânzienelor, împart belsug, sănătate și iubire oamenilor, la florile galbene de sânziene, ce înfloresc în preajma acestei zile și care au proprietati curative, și totodată Sânzienele sunt un prilej de a sărbători vara și muncile câmpului.
Invitați speciali vor veni la Noaptea de Sânziene: Angela Marieșiu, Roxana Oprea, Sviatoslav Perepelytsia, Maria Neag, Andrei Romanică, Diana German, Ruxandra Ștefănescu Braic, Ansamblul ”Coronița”, Ansamblul ”Edelweiss”, Ansamblul ”Toaca Văii Gurghiului”, Larisa Cotoi, Amalia Cengher, Miler Florin, meșteri populari, scenografi, prezentatori, într-un program din care nu va lipsi: muzica folk, populară, clasică, ateliere, expoziții, târg de artă populară, ateliere de pictură – o tehnică asemănătoare vitraliilor, scenete de teatru, prezentare despre plante, prezentarea unui obicei popular, prezentarea unor ii și alte momente pregătite cu această ocazie.Asa că vă invităm să vă lăsați cuprinși de vraja Sânzienelor, care în această noapte magică vor poposit pe Pământ pentru noi, să ne aducă liniște, belșug, sănătate și iubire. Misterul și bunătatea lor să ne bucure și să ne înfrumusețeze viața”, a precizat Roxana Man.

Intrarea la eveniment este liberă. În cazul în care va ploua, evenimentul va fi reprogramat.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Haide să plantezi copaci împreună cu Asociația Mureș Runners! „Noi trebuie să dăm tonul schimbării”

Distribuie „Comunitatea crește atunci când fiecare dintre noi acționăm!” este deviza de la care pleacă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.