Târgu-Mureș: Finanțare asigurată pentru 32 de autobuze electrice! Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1257 Vizualizări

Târgu-Mureș: Finanțare asigurată pentru 32 de autobuze electrice!

Recent, în data de 2 septembrie, a fost semnat contractul de finanțare pe Programul Operațional Regional 2014-2020 pentru achiziția a 32 de autobuze electrice care vor deservi transportul în comun din municipiul Târgu-Mureș.

Autobuzele, utilizate pentru șase rute

Valoarea totală eligibilă a proiectului, în care este inclusă și achiziționarea a 40 de autobuze pentru municipiul Pitești, este de 247,2 milioane de lei, din care valoarea finanțării nerambursabile alocată de MDRAP, prin AMPOR, este de 205,9 milioane de lei.
Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 4 ”Sprijinirea dezvoltării urbane durabile”, prioritatea de investiții 4e ”Promovarea unor strategii de emisii scăzute de bioxid de carbon pentru toate tipurile de teritorii, în special pentru zonele urbane, inclusiv promovarea mobilității urbane multimodale durabile și a măsurilor de adaptare relevante pentru atenuare”, obiectivul specific 4.1. ”Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitatea urbană durabilă”, iar cele 32 de autobuze care vor deservi transportul în comun din municipiul Târgu-Mureș vor acoperi rutele 4, 12, 17, 18, 20 și 23.
”Am primit cu bucurie această veste deoarece transportul local din Târgu-Mureș are mai mult decât nevoie de reînnoirea parcului auto. Licitația, sumele de bani și contractarea vor fi făcute de către Ministerul Dezvoltării”, a declarat miercuri, 4 septembrie, pentru cotidianul Zi de Zi, Sergiu Papuc, viceprimar al municipiului Târgu-Mureș.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE