Home / Administratie / FOTO: Proiect pentru noi spaţii verzi de agrement, sport şi sănătate în Târgu-Mureş!

FOTO: Proiect pentru noi spaţii verzi de agrement, sport şi sănătate în Târgu-Mureş!

Distribuie

Primăria municipiului Târgu-Mureș a intrat în etapa precontractuală cu proiectul „Reconversia funcțională și/sau reutilizarea unor terenuri și suprafețe abandonate și neutilizate din interiorul Municipiului Târgu-Mureș”, a anunțat joi, 17 octombrie, Claudiu Maior, consilier personal al primarului.
Proiectul a fost depus prin Programul Operațional Regional 2014-2020, are o valoare totală de 14.533.962 de lei (circa 3 milioane de euro) și este prevăzut a fi realizat pe un amplasament situat între Calea Sighișoarei – strada Apicultorilor – strada Sârguinţei, pe o suprafață totală de 38.450 de metri pătrați, compusă din terenul propriu zis, în suprafață de 37.744 de metri pătrați, respectiv un luciu de apă în suprafață de 706 de metri pătrați.
”Obiectivul proiectului îl constituie îmbunătățirea calității spațiului urban și a mediului natural prin reconversia funcțională a terenului neutilizat și degradat în spațiu verde de agrement, sport și sănătate, de petrecere a timpului liber pentru comunitatea locală”, a precizat consilierul personal al primarului.
Potrivit acestuia, proiectul prevede un procent de 90% spații verzi din totalul suprafeței, respective construirea unei alei pietonale suspendată (alee panoramică), a unui teren de joacă pentru copii, a unei piste de alergare de tartan de 200 de metri lungime, a unei alei pietonale pavate cu piatră naturală, a unei construcții semiîngropată cu acoperiș tip terasă parțial înierbată la nivelul terenului amenajată cu facilități și echipamente pentru agrement și sport, a unei scene pentru activități culturale, precum și obiecte de mobilier urban: bănci, pergole, coșuri de gunoi, cișmele, stâlpi de iluminat public, panouri de informare, rastele pentru biciclete, amenajări pentru animale de companie, etc.
”Toate acestea oferă locuitorilor orașului surse de sănătate și relaxare susținând protecția mediului și conservarea biodiversității”, a subliniat consilierul personal al primarului.

(Redacția)


Loading RSS Feed

De asemenea, verificati

FOTOREPORTAJ: Contracte de finanțare semnate pentru Institutul Inimii Târgu Mureș și alte trei spitale

Distribuie Sala Festivă a Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) ”George Emil Palade” …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.