FOTO: ,,Pași spre o grădiniță incluzivă”, la Grădinița cu Program Prelungit 16 Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1425 Vizualizări

FOTO: ,,Pași spre o grădiniță incluzivă”, la Grădinița cu Program Prelungit 16

Grădinița cu Program Prelungit nr. 16 din Târgu-Mureș și-a deschis larg porțile joi, 24 octombrie, cu ocazia Cercului Pedagogic, spre a veni în întâmpinarea cadrelor didactice debutante și a celor ce vor păși în meseria de educatoare în anii următori.

Tema zilei, ,,Pași spre o grădiniță incluzivă”, a adunat 45 de educatoare din tânăra generație, 8 cadre didactice cu experiență în domeniu, respectiv 20 de cadre didactice aparținând grădiniței gazdă. Evenimentul s-a bucurat și de prezența inspectorului de educație timpurie: dr. Irina Trifan, a coordonatorilor de cerc pedagogic: prof. Raluca Matei, prof. Ioana Vultur, prof. Crina Șăulean și directoarea Grădiniței cu Program Prelungit nr. 16, prof. Mihaela Rizescu.

Întâlnirea a avut două moment distincte, una fiind de aplicabilitate practică, prin desfășurarea de activități demonstrative, cu temele ,,Întâlnirea cu o nouă virtute”- susținută de prof. Cristina Fișcă, respectiv ,,Micul Noi” susținută de prof. Alina Opriș, iar în partea a doua, subsemnata a transmis bazele teoretice cu privire la  ceea ce reprezintă o grădiniță, ca mediu educațional bazat pe o educație incluzivă.

Activitățile și-au atins scopul propus, acestea reușind să cuprindă și să incite accesul și implicarea direct a tuturor copiilor din cele două grupe de preșcolari, iar termini pedagogici aparținând temei zilei, precum ,,valorizare”, ,,acceptare”, ,,susținere”, ,,libertate”, ,,idee”, ,,echipă”, etc. au încărcat bagajul de cunoștințe a tinerelor și viitoarelor cadre didactice.

Ionela MATEI

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE