Share

Home / Invatamant / Acțiune de prevenire a consumului de droguri, alcool și tututn la o școală din Târgu-Mureș

Acțiune de prevenire a consumului de droguri, alcool și tututn la o școală din Târgu-Mureș

Specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Mureș, au desfășurat activități de prevenire a consumului de droguri, alcool și tutun adresate elevilor din cadrul Școlii Gimnaziale ”Serafim Duicu” Târgu-Mureș, vineri, 8 noiembrie, în cadrul campaniei ”Alcoolul și tutunul nu te fac important”.
Activitățile au urmărit creșterea gradului de informare al elevilor cu privire la efectele consumului de droguri, alcool și tutun asupra sănătății, precum și problemele sociale pe care le creează și motivele debutului în consumul de droguri, alcool și tutun, de asemenea s-a disctat și despre legislația privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri, precum și infracțiunile conexe acestora.
Conducerea Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Mureș a precizat, într-un comunicat de presă faptul că ”elevii au putut experimenta ”ochelarii de alcool” ce simulează o intoxicație puternică cu alcool în sânge (obiectele par mai îndepărtate decât sunt în realitate, viziune dublă, vitezele sunt evaluate greşit, vederea este semnificativ mai slabă, timpul de răspuns este mai lung, senzaţia continuă de confuzie/dezorientare şi tulburări de echilibru)”.

Andreea GONDOR

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Studenții UMFST, spectacol caritabil pentru beneficiarii ASCOTID

Studenții de la administrație publică și drept din The European Law Student’ Association, filiala Târgu-Mureș, …

Share
Share