Home / Administratie / Mureș: Speranțe pentru realizarea primului Centru din România de recuperare medicală a militarilor

Mureș: Speranțe pentru realizarea primului Centru din România de recuperare medicală a militarilor

Preşedintele Asociaţiei Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi „Sf. Mare Mucenic Dimitrie – Izvorâtorul de Mir” Târgu Mureş, plutonier adjutant principal (r), Mihai Ilaş, şi-a exprimat speranţa, luni, în cadrul manifestărilor organizate de „Ziua Veteranilor”, că primul Centru de recuperare medicală din România a militarilor va fi realizat cât mai curând.
„Aniversarea ‘Zilei Veteranilor’ a fost instituită prin Legea nr. 150/2014, este recunoştinţa statului român pentru militarii participanţi în teatrele de operaţii din Irak, Afganistan şi Balcanii de Vest. La nivel de ţară, 10.000 de militari fac parte din asociaţie. Avem 20 de militari decedaţi în teatrele de operaţii şi peste 200 răniţi. Un proiect important pentru noi reprezintă Centrul de recuperare a militarilor veterani, care se află la Mănăstirea Dealu din Târgovişte, unde militarii români, participanţi în teatrele de operaţii, cu susţinerea militarilor din SUA. Vrem să înfiinţăm acel centru de recuperare pentru România. Un alt proiect al asociaţiei din Mureş îl constituie construirea unui monument al militarilor veterani din teatrele de operaţii (…) Din păcate avem 6 militari decedaţi din Garnizoana Târgu Mureş, primul ofiţer fiind maiorul post-mortem Tiberius-Marcel Petre, iar răniţi avem, din păcate 15”, a declarat plt. adj. principal (r), Mihai Ilaş.
Acesta a spus că în cadrul proiectului de construire a centrului de recuperare a militarilor, Primăria Târgovişte a pus la dispoziţie fostul spital al Mănăstirii Dealu, urmând ca Asociaţia Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir” să asigure finanţarea construirii noului centru.
În cadrul unei ceremonii la care a participat prefectul judeţului Mureş, Mircea Duşa, şi conducerea Comandamentului Forţelor pentru Operaţii Speciale, eroii din teatrele de operaţii au fost comemoraţi, luni, la Târgu Mureş, printr-o slujbă specială, urmată de depuneri de coroane de flori mormântul maiorului post-mortem Tiberius-Marcel Petre, ucis într-un schimb de focuri, pe 3 aprilie 2009, în Afganistan.
Maiorul post-mortem Tiberius-Marcel Petre, membru al Batalionului de Operaţii Speciale ”Vulturii” din Târgu Mureş, şi-a pierdut viaţa în timp ce conducea o misiune de intervenţie rapidă pentru salvarea unor militari aliaţi care au fost atacaţi de insurgenţi şi este înmormântat în Cimitirul Eroilor din Târgu Mureş, alături de 286 de militari români, care au căzut pentru eliberarea oraşului în septembrie 1944.

(www.agerpres.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Accident cu o victimă, lângă Luduș

Joi, 2 decembrie, în afara localității Luduș, pe DN15E60, la kilometrul 30 + 300 de …