”Povestea lui Didi” va ajunge la 300 de elevi din Târgu-Mureș Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 323 Vizualizări

”Povestea lui Didi” va ajunge la 300 de elevi din Târgu-Mureș

Diana Bulimar, dublă campioană europeană la gimnastică, își face debutul literar cu o carte pentru copii, “Povestea lui Didi”, pe care, împreună cu Asociația Curtea Veche, o va oferi celor 300 de elevi din clasele I-VIII din cadrul Liceului cu Program Sportiv ”Szász Adalbert”.
Donația face parte dintr-un proiect mai amplu, inițiat de Asociația Curtea Veche și desfășurat în comunitățile agricole în parteneriat cu producătorul de îngrășăminte minerale, Azomureș.
”Evenimentul va avea loc pe 13 noiembrie, ora 10.00, cu sprijinul Azomureș și Azo Trans, și va include o discuție a Dianei cu copiii prezenți despre experiența proprie cu lectura și educația prin sport. La finalul evenimentului, fiecare elev va primi cartea ”Povestea lui Didi”pe care va putea primi autograf de la Diana”, spune Paula Popa, PR Manager la Asociația Curtea Veche.

Elevii implicați în povestea Dianei

”Povestea lui Didi” este un concept editorial de Alina Bâltâc, cu ilustraţii de Gabi Toma. Volumul a apărut la Curtea Veche Publishing, este dedicat copiilor cu vârste între 8 şi 14 ani și spune povestea Dianei în drumul ei de a deveni una dintre cele mai strălucite gimnaste ale lotului național din ultimii zece ani.
“Mă bucur tare mult pentru că am putut povesti în această carte despre experiențele mele în sport, fie dureroase, fie extrem de frumoase. E important ca orice copil să înțeleagă ce este în spatele unei medalii și că, pe lângă visul de a reuși, e o muncă imensă pe care fiecare dintre noi trebuie să fie dispus să o facă pentru a ajunge acolo unde își dorește”, a declarat Diana Bulimar.

Statistici îngrijorătoare

În plus, acest eveniment are loc la scurt timp după ce Asociația Curtea Veche a inițiat campania națională ”#timpulsacitim” (www.timpulsacitim.ro), prin care răspunde statisticii îngrijorătoare privind lectura în România. Statisticile au arătat faptul că 1 din 2 români nu a citit nicio carte în ultimul an sau că 1 din 5 români nu a citit o carte niciodată.

Andreea GONDOR

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE