Home / Cultură / Catalogul ”Tonitza. Imagini ale copilăriei”, prezentat la Sibiu

Catalogul ”Tonitza. Imagini ale copilăriei”, prezentat la Sibiu

Muzeul Județean Mureș – Muzeul de Artă invită iubitorii de artă să participe vineri, 15 noiembrie, începând cu ora 17.00, la prezentarea catalogului „Tonitza. Imagini ale copilăriei” și la lansarea Asociației „Copiii lui Tonitza”. Aceasta va avea loc în sala de festivități a Bibliotecii Astra din Sibiu.
Printre participanți se vor număra și Andra Tonitza, președintele Asociației „Copiii lui Tonitza”, Soós Zoltán, directorul Muzeului Județean Mureș, Ioana Vlasiu, istoric și critic de artă, precum și cercetător, Ioan Șulea, custodele Muzeului de Artă, Cora Fodor, istoric de artă, cercetător, Dorel David Morar, muzeograf.
Catalogul apare ca o extensie a expoziției cu același titlu, care a avut loc în perioada martie-iunie 2019 la Palatul Culturii. Ca element de noutate, cuprinde și investighează problematica în discuție, dintr-o perspectivă pluridisciplinară, a istoriei artei, istorică, sociologică, pedagogică, antropologică și biologică.
Acesta va cuprinde și informații biografice, însoțite de fotografii-document și texte de și despre Nicolae Tonitză. Acesta a fost un pictor-colorist rafinat, grafician, comentator intuitiv și foarte acid al fenomenului plastic, gazetar și profesor – pedagog.

Alex Ionuț ORBAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Prototip de termoscanare la Biblioteca Județeană Mureș

Biblioteca Județeană Mureș, cu sprijinul companiei SVT Electronics Târgu Mureș, se aliniază normelor de siguranță …