Catalogul ”Tonitza. Imagini ale copilăriei”, prezentat la Sibiu Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 220 Vizualizări

Catalogul ”Tonitza. Imagini ale copilăriei”, prezentat la Sibiu

Muzeul Județean Mureș – Muzeul de Artă invită iubitorii de artă să participe vineri, 15 noiembrie, începând cu ora 17.00, la prezentarea catalogului „Tonitza. Imagini ale copilăriei” și la lansarea Asociației „Copiii lui Tonitza”. Aceasta va avea loc în sala de festivități a Bibliotecii Astra din Sibiu.
Printre participanți se vor număra și Andra Tonitza, președintele Asociației „Copiii lui Tonitza”, Soós Zoltán, directorul Muzeului Județean Mureș, Ioana Vlasiu, istoric și critic de artă, precum și cercetător, Ioan Șulea, custodele Muzeului de Artă, Cora Fodor, istoric de artă, cercetător, Dorel David Morar, muzeograf.
Catalogul apare ca o extensie a expoziției cu același titlu, care a avut loc în perioada martie-iunie 2019 la Palatul Culturii. Ca element de noutate, cuprinde și investighează problematica în discuție, dintr-o perspectivă pluridisciplinară, a istoriei artei, istorică, sociologică, pedagogică, antropologică și biologică.
Acesta va cuprinde și informații biografice, însoțite de fotografii-document și texte de și despre Nicolae Tonitză. Acesta a fost un pictor-colorist rafinat, grafician, comentator intuitiv și foarte acid al fenomenului plastic, gazetar și profesor – pedagog.

Alex Ionuț ORBAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE