Home / Administratie / Parteneriat CJ Mureș – Jandarmerie pentru achiziționarea unei arme

Parteneriat CJ Mureș – Jandarmerie pentru achiziționarea unei arme

Aleșii județeni au aprobat vineri, 20 decembrie, într-o ședință ordinară de lucru, în regim de urgență, programul de interes public judeţean „Siguranța cetățeanului – Parteneriat în slujba comunității”, derulat între Consiliul Judeţean (CJ) Mureş şi Inspectoratul de Jandarmi Mureş.

În cadrul programului se vor asigura materialele și echipamentele necesare pentru intervenția promptă și eficientă împotriva animalelor sălbatice care pun în pericol viața, integritatea corporală și sănătatea persoanelor sau bunurile acestora. Bugetul total al programului este de 21.450 de lei, din care contribuția Inspectoratului de Jandarmi Județean Mureș este de 1.450 de lei, iar a Consiliului Județean Mureș este de 20.000 de lei, sumă ce va fi utilizată pentru achiziționarea de bunuri materiale în vederea realizării obiectivelor propuse.

”Este un protocol încheiat între Consiliul Județean Mureș și Inspectoratul de Jandarmi, este vorba de cumpărarea unei arme tranchilizante care poate fi folosită în cazul acelor urși care intră în localități. Jandarmeria nu era dotată cu această armă și în cadrul acestui protocol oferim o sumă de 20.000 de lei pentru achiziționarea unei arme tranchilizante. Astfel, încercăm să ajutăm Inspectoratul pentru a putea interveni în anumite situații în care animale sălbatice pătrund în localități”, a declarat Péter Ferenc, președintele Consiliului Județean Mureș.

Alex TOTH

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

INCREDIBIL! Niciun loc de joacă amenajat în 2020 în Târgu Mureș nu are autorizație de construcție!

Primarul municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán, a anunțat vineri, 20 noiembrie, prin intermediul unui comunicat …