Home / Recomandări zi de zi / ”Ajungem MARI Mureș” caută voluntari

”Ajungem MARI Mureș” caută voluntari

Distribuie

Programul educațional ”Ajungem MARI Mureș” caută cel puțin 40 de voluntari care să le fie alături copiilor din casele și apartamentele de tip familial din Sâncraiu de Mureș, Reghin și Ceuașu de Câmpie.

Voluntarii vor merge săptămânal la copii să îi ajute la teme, să recupereze materia școlară și să se bucure de jocuri și activități interactive. Copiii institutionalizați, care nu mai au familia aproape, au nevoie de oameni calzi care să îi asculte, să îi învețe și să îi încurajeze permanent. Peste 100 de copii din cele 3 localități așteaptă prieteni voluntari.

Programul educațional ”Ajungem MARI” sprijină copiii pe termen lung, iar cu unii copii se lucrează chiar de 5 ani, de la începutul programului, care a pornit în București și se desfășoară și în alte 24 de județe. În programul ”Ajungem MARI Mureș” se implică în prezent 72 de voluntari care sprijină 83 de copii și tineri din Târgu-Mureș, Sâncraiu de Mureș, Sântana de Mureș, Reghin și Ceuașu de Câmpie.

Nevoie de voluntari

Potrivit reprezentanților ”Ajungem MARI Mureș”, echipele din Sâncraiu de Mureș, Reghin și Ceuașu de Câmpie au nevoie de mai mulți voluntari. În Sâncraiu de Mureș, voluntarii înscriși în prezent reușesc să meargă doar la una din cele 11 case de tip familial, iar în Reghin merg la un apartament din cele 5. În Ceuașu de Câmpie, un singur voluntar merge la copii, în condițiile în care în această localitate funcționează patru case pentru copii cu deficiențe neuropsihiatrice, care au mare nevoie de atenție individuală și adulți care să îi încurajeze și să îi ajute să scrie, să citească, să se joace, să picteze sau să confecționeze lucruri.

„În Sâncrai și Reghin, ceilalți copii ne întreabă când vor veni voluntari și la ei. Își doresc să participe la activități, să primească vizitele voluntarilor, atenția lor, sprijin la teme sau în pregătirea pentru teste și examene. Își doresc și să descopere lumea alături de voluntari, să meargă la un film, la un muzeu, la patinoar. Este nevoie de mai mulți oameni buni și calzi care să se implice în fiecare comunitate. Vin mereu în centre alți copii care au trecut prin experiențe grele și triste și noi, dăruind din timpul nostru, le putem face fiecare zi mai frumoasă”, a precizat Alina Șandor, coordonator ”Ajungem MARI Mureș”.

Procedura de înscriere

Persoanele care doresc să sprijine copiii din Sâncraiu de Mureș, Reghin și Ceuașu de Câmpie prin voluntariat sunt rugate să completeze formularul online de înscriere la următoarea adresă web: https://www.ajungemmari.ro/devino-voluntar/.

Apoi, cei înscriși vor participa la un training inițial și vor fi repartizați în funcție de abilitățile și de programul lor (în timpul săptămânii sau în weekend). Ei vor merge timp de 8 luni în perioada aprilie – noiembrie 2020 în echipe de 2, 3 sau 4 voluntari la grupe de 3-6 copii pentru ședințe de recuperare sau pregătire școlară, ateliere de cunoștințe generale și ateliere creative. Implicarea este de 3 ore săptămânal, vârsta minimă pentru voluntariat este de 16 ani, iar pentru a putea sprijini adolescenții este nevoie mai ales de implicarea adulților.

(Redacția)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Câștigătorii Concursului Județean de Muzică ,,Micul artist’’

Distribuie Sala Festivă a Casei de Cultură a Sindicatelor a găzduit vineri, 15 martie, de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.