Home / Invatamant / Sorin Ion Crișan, reales rector al UAT Târgu-Mureș

Sorin Ion Crișan, reales rector al UAT Târgu-Mureș

Distribuie

Prof. univ. dr. habil. Sorin Ion Crișan a fost reconfirmat, prin alegeri, în data de 8 ianuarie 2020, în funcția de rector al Universității de Arte din Târgu-Mureș (UAT).
Alegerea rectorului UAT Târgu-Mureș s-a făcut prin vot universal, direct, secret și egal, de către cadrele didactice și de cercetare titulare din Universitate (72 de electori), angajate cu contract individual de muncă pe durată nedeterminată, și de reprezentanții studenților în Senatul universitar și în consiliile facultăților (8 electori), în conformitate cu modalitatea de desemnare a rectorului în urma referendumului din data de 21 iunie 2019.

Educație centrată pe student

Potrivit paginii web a UAT Târgu-Mureș, alegerile au fost câștigate de rectorul aflat în funcție, prof. univ. dr. habil. Sorin Ion Crișan, care a precizat, în Planul de Management aferent perioadei 2020-2024, că proiectul său managerial pentru următorii patru ani urmăreşte trei aspecte: continuarea proiectelor începute în perioada 2016-2020, îmbunătățirea planurilor de activităţi şi a proiectelor care nu au condus la rezultatele scontate și demararea de noi proiecte care să vină în sprijinul mediului academic, al activităţii didactice, de cercetare ştiinţifică şi de creaţie artistică.
”Numeroase idei prezente în actualul proiect managerial se regăsesc în cel cu care mi-am depus candidatura pentru mandatul din 2012-2020 şi aceasta întrucât majoritatea opţiunilor, a credinţelor, în cel mai laic sens al cuvântului, şi a năzuinţelor au rămas neschimbate. Pe de altă parte, dorinţa de a face parte dintr-o echipă managerială care să răspundă aşteptărilor în continuă schimbare ale mediilor artistice şi educaţionale, schimbărilor de mentalitate, țelurilor studenţilor etc., mă
determină să cred că doar o aceeaşi atitudine de dialog între toţi partenerii universităţii, din interiorul instituţiei şi din afara acesteia, poate să conducă la promovarea valorilor şi la o educaţie centrată pe student. În vederea implementării unui management de calitate în cadrul Universității de Arte din Târgu-Mureș, al unui management centrat pe activităţile didactice, de cercetare ştiinţifică şi de producţie artistică, este necesară respectarea principiilor deontologice ale profesiei de cadru didactic, respectarea şi punerea în practică a obligaţiilor legale, a dispoziţiilor Cartei universităţii, precum şi a codului de etică profesională, conlucrarea cu membrii facultăților și ai departamentelor în luarea unei decizii, consultarea studenţilor în
toate problemele care privesc interesul lor profesional și cariera pentru care se pregătesc”, a precizat prof. univ. dr. habil. Sorin Ion Crișan.

”Managementul nu se poate realiza decât prin cooperare”

Potrivit rectorului reales al UAT Târgu-Mureș, cuvântul cheie necesar asigurării unui management eficient al instituției este și va fi comunicarea dintre cadrele didactice, studenți și personalul auxiliar.
”Prin managementul pe care l-am aplicat până acum şi pe care îl propun în continuare, caut să fac posibilă înţelegerea motivelor care impun unele schimbări, cât şi raţiunile rezistenţei faţă de schimbare, astfel încât să promovăm o gestionare adecvată a întregii activităţi didactice, artistice şi de cercetare. Este necesar să înţelegem că managementul nu se poate realiza în condiţiile izolării; nici prin formularea unor directive inflexibile; managementul nu se poate realiza decât prin cooperare. Cuvântul cheie al acestui management este comunicarea, cea care face posibilă constituirea unei reţele de relaţii şi, implicit, cea care oferă pârghiile necesare pentru a face faţă incertitudinilor care apar, neajunsurilor şi, mai cu seamă, pentru a ne îndeplini misiunea şi a ne atinge dezideratele. Comunicarea nu se poate rezuma doar la nivelul departamentelor sau al facultăților. Ea trebuie să privească spre o conlucrare între toți cei care constituie corpul academic al Universității de Arte, deopotrivă cadre didactice, studenți și personal auxiliar”, a subliniat prof. univ. dr. habil. Sorin Ioan Crișan.
În acest sens, prof. univ. dr. habil. Sorin Crișan a precizat că modul în care își propune asumarea responsabilităţilor ce revin rectorului ”este cel al consultării permanente a corpului academic şi a studenţilor, precum şi cel al respectării autonomiei depline a liniilor de studiu, română şi maghiară.
”Atât din punct de vedere strategic, cât şi operaţional, managementul universităţii se sprijină pe corelarea resurselor financiare cu nevoile reale de dezvoltare instituţională, precum şi pe o îmbinare a managementului academic cu cel administrative”, a arătat rectorul reales al UAT Târgu-Mureș.
Sorin Ion Crișan va împlini vineri, 24 ianuarie, vârsta de 54 de ani și este rector al UAT Târgu-Mureș din ianuarie 2012.

Alex TOTH


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Mureș: Caravană cu servicii gratuite din 10 specialități medicale

Distribuie Direcția de Asistență Sighișoara Sighișoara a demarat, în data de 18 martie 2024, o …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.