”D’ale carnavalului“, reprezentație la Sala Mare Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 92 Vizualizări

”D’ale carnavalului“, reprezentație la Sala Mare

Compania ”Liviu Rebreanu“ a Teatrului Național Târgu-Mureș prezintă publicului o versiune neconvenţională a piesei ”D’ale carnavalului“ de I.L. Caragiale. Textul a fost scris pentru concursul organizat de Teatrul Naţional din Bucureşti, pe care l-a câştigat, şi a fost pus în scenă în anul 1885.

Reprezentația va avea loc sâmbătă, 8 februarie, ora 19.00, la Sala Mare.

În cadrul montării propuse de Compania ”Liviu Rebreanu“, piesa lui Caragiale beneficiază de o viziune regizorală inedită graţie directorului de scenă Adi Iclenzan, iar umorul spectacolului capătă nuanţe neaşteptate, pe alocuri cu accente burleşti. Din distribuţie fac parte actorii Nicolae Cristache, Georgiana Ghergu, Cristian Iorga, Eduard Marinescu, Theo Marton, Laura Mihalache, Ştefan Mura, Liviu Pancu şi Alexandru Pavel.

”La ”D’ale carnavalului” m-a fascinat ermetismul formal și tematic al textului. Caragiale creează o lume populată cu oameni ce nu cred că fac parte din ea. E o închisoare foarte eficientă. Am căutat cu disperare în piesă o urmă de speranță, o cale de scăpare din ciclul ăsta bolnav, dar până în acest moment nu am găsit-o. Poate ăsta e motivul pentru care e o farsă, o comedie“, a considerat regizorul Adi Iclenzan.

Andreea GONDOR

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE