”Hoinari prin lume” vă invită la ieșiri pe munte! Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1185 Vizualizări

”Hoinari prin lume” vă invită la ieșiri pe munte!

Firma ”Hoinari prin lume” SRL este încă o poveste de succes din proiectul Start-Up. Societatea s-a înființat la mijlocul lunii iulie 2019 datorită Monicăi Fărcaș – ghid montan acreditat, instructor de triatlon și analist financiar, și a lui Vlad Pârvu – monitor de ski acreditat și ghid montan în curs de acreditare. Cei doi parteneri de business au beneficiat de o finanțare în valoare de 38.000 de euro, bani pe care i-au investit pentru demararea afacerii.

 

Călătorii cu rucsacul în spate

Pentru public a fost ales numele de Backpackers România tocmai pentru a sublinia stilul de călătorie cu rucsacul în spate. Toți cei care sunt dornici de aventură, explorare și noi provocări sunt așteptați să devină clienți ai firmei, fără limită de vârstă și fără obligația de a avea vreun fel de experiență montană în spate, pentru că pachetele de servicii conțin activități pe diferite grade de dificultate sau experiență.

”Plăcerea de a merge pe munte îți dă o altfel de libertate față de viața cotidiană din oraș și am vrut să împărtășim asta și cu cei care nu au fost așa norocoși să aibă mentori pe partea mersului pe munte și n-au avut o astfel de ocazie. Din acest motiv am conceput evenimente pentru copii, dar și pentru pensionari ”, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, Monica Fărcaș, fondatoare a firmei.

Oferte pentru toate gusturile

Ieșirile variază ca timp, de la câteva ore la două sau trei zile pentru ieșirile în țară și de la o săptămână sau două pentru ieșirile în afara țării, în funcție de locația aleasă.

Cei doi antreprenori au mărturisit că aproximativ două treimi din valoarea finanțării Start-Up a fost utilizată pentru achiziționarea unor echipamente sigure, iar în momentul de față oferta firmei poate acoperi orice fel de activitate în aer liber, de la escaladă, Via Ferrata, schi de tură și chiar ieșiri cu cortul.

”Am achiziționat chiar și corturi pentru ieșirile în familie, ne-am gândit că foarte mulți ar vrea să iasă cu cortul dar nu au unul, din acest motiv am vrut să acoperim și partea aceasta de echipament. Mi se pare foarte important să creștem copii cu ideea că trebuie să respecte natura, să înțeleagă că nu e periculos așa cum se spune, trebuie să meargă să descopere muntele, natura și o viață sănătoasă”, a subliniat Monica Fărcaș.

Printre activitățile propuse de Backpackers România se numără: drumețiile, traseele de Via Ferrata și care necesită efectuarea de rapel, escalade pe gheață sau pe stâncă, cu ajutorul echipamentelor de iarnă, dar și cursuri de supraviețuire în natură.

 

Activitate intensă

În ultima parte a anului 2019, aproape fiecare zi a fost dedicată ieșirilor în natură cu clienții, astfel încât cei doi parteneri au reușit cu greu să țină pasul solicitărilor, având în vedere că ambii dețin un loc de muncă stabil, așa-zis ”corporatist”, iar start-up-ul este mai mult un hobby.

Pentru că încă sunt la început de drum, cei doi antreprenori au precizat că speră ca pe viitor să se poată axa numai pe evenimente. În special, vor să lucreze pe partea de team building-uri, să conceapă ture de cicloturism și să achiziționeze plăci de SUP. De asemenea, pe viitor Monica Fărcaș și Vlad Pârvu vor promova și ieșiri la lacul Tarnița și la lacul Bezid, în weekend-uri de relaxare.

”Noi avem un calendar cu oferte însă acestea se pot personaliza în funcție de cerințele fiecăruia. La traseele personalizate de obicei suntem un grup de persoane, însă la cele propuse de noi avem un număr de participanți mult mai mare. Am avut un caz unde cel mai tânăr participant a avut 8 luni, iar cel mai în vârstă 62 de ani. De asemenea, cel mai mic copil care a mers cu noi a avut 5 ani și a parcurs un traseu de 17 kilometri”, a menționat Vlad Pârvu, care a subliniat că înainte de cucerirea munților obiectivul primordial este siguranța clienților.

Ieșirile la munte ca stil de viață eco

Cei doi tineri și-au propus să convingă cât mai multe familii și grupuri de prieteni că nimic nu se compară cu o ieșire în aer liber, alături de cei dragi, la munte.

”Ne dorim ca lumea să iasă din zona de confort și să înceapă să facă mișcare, pe lângă partea de business, noi ne dorim să transmitem mai departe pasiunea pentru natură într-un mod cât mai curat”, a punctat antreprenoarea.

Cei doi parteneri de business au mai subliniat faptul că au încercat să transmită mai departe iubirea pentru natura curată și pentru ieșirile eco, fără să promoveze motocrossul, ATV-uri sau orice fel de motorizare pe munte.

”Pe unde mergem noi ne ocupăm și de ecologizarea zonei. Am mers pe Cheile Râmețului, fiecare participant a avut saci de gunoi și am adunat tot gunoiul din acea zonă”, a menționat Vlad Pârvu.

În ceea ce privește tarifele practicate, tinerii antreprenori au arătat că în principiu ieșirile în natură sunt accesibile oricărui tip de client, prețurile variind între 100 și 400 de lei.

Detalii suplimentare despre activitatea firmei ”Hoinari prin lume” SRL și implicit a celor doi tineri iubitori de drumeții pot fi obținute pe pagina de Facebook intitulată ”Backpackers România” care are, deocamdată, peste 3.400 de urmăritori.

Andreea GONDOR

Alex TOTH

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE