Home / Invatamant / Șase proiecte noi câștigate de UMFST Târgu-Mureș

Șase proiecte noi câștigate de UMFST Târgu-Mureș

Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) ”George Emil Palade” din Târgu-Mureș a câștigat, recent, în cadrul unei competiții naționale, șase noi proiecte în valoare de peste 1.800.000 de lei, finanțate de Ministerul Educației Naționale din Fondul de Dezvoltare Instituţională destinat universităţilor de stat – FDI 2020.
Potrivit Biroului de presă al UMFST ”George Emil Palade” din Târgu-Mureș, ”competiția a fost coordonată de Consiliul Naţional pentru Finanţarea Învăţământului Superior care a evaluat și selectat proiectele depuse de universităţi.”
Cele șase proiecte câștigate au următoarele domenii de activitate:
1) Creşterea echităţii sociale, în vederea incluziunii sociale și sporirea accesului la învățământul superior, corelarea ofertei educaţionale cu cererea pieţei muncii (inclusiv cele privitoare la consilierea și orientarea în carieră). Titlu proiect: „Sprijinirea accesului la învățământul superior al persoanelor din medii defavorizate și corelarea ofertei educaționale cu cererea pieței muncii la UMFST „George Emil Palade” Târgu Mureș” – Prof. univ. dr. Silviu Morariu, director de proiect.

2) Internaționalizarea învățământului superior din România. Titlu proiect: „Internaționalizarea UMFST ”George Emil Palade” Târgu-Mureș – strategie majoră pentru inovație și competitivitate” – Prof. univ. dr. Angela Borda, director de proiect.

3) Asigurarea funcționării în bune condiții a grădinilor botanice universitare, a stațiunilor didactice, a bazelor de practică și a altor infrastructuri de susținere a activităților didactice din cadrul universităţilor. Titlu proiect: „Îmbunătățirea învățământului medico-farmaceutic din Târgu-Mureș prin modernizarea Grădinii Botanice Universitare” – Conf. univ. dr. Corneliu Tanase, director de proiect.

4) Susținerea activităților societăților antreprenoriale studențești (SAS) din cadrul universităților. Titlu proiect: „Platformă de inovare pentru dezvoltare durabilă a comportamentului pro-antreprenorial în mediul academic UMFST ”George Emil Palade” Târgu-Mureș” – Conf. univ. dr. Liviu Ciucan, director de proiect.

Citeste si:  Spectacol de Mica Unire la Reghin

5) Îmbunătățirea calității activității didactice, inclusiv a respectării deontologiei și eticii academice. Titlu proiect: „Inovație și integrare pentru educație academică de excelență în UMFST ”George Emil Palade” din Târgu-Mureș” – Prof. univ. dr. Oana Mărginean, director de proiect.

6) Susținerea cercetării de excelență din universități. Titlu proiect „Junior Research Academy – susținerea excelenței în cercetare în rândul tinerilor cercetători din cadrul UMFST ”George Emil Palade”  Târgu-Mureș – Conf. univ. dr. Olah Peter.

(Redacția)

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Bilanț la jandarmerie. Peste 12.000 de misiuni

Prioritatea jandarmilor a fost și este siguranța mureșenilor. Anul trecut ne-au protejat în peste 12.000 …